Σάλος από τις δηλώσεις Γλέζου για αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα των 100.000 ευρώ – Παρέμβαση Σαμαρά: Ευτυχώς ο κόσμος δεν τους παίρνει σοβαρά

Πολιτικό σεισμό έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”  μιλάει για εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό.
Ο Μανώλης Γλέζος άναψε φωτιές όταν δήλωσε πως θα μειώσει τις σπατάλες πρώτα από όλα, δεύτερον θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν και τρίτον θα προχωρήσουν σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό εάν χρειαστεί για εισοδήματα πάνω από ένα όριο.  Μάλιστα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου όταν ρωτήθηκε για το ύψος του ποσού μίλησε για ένα ποσό των 100.000 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως : “Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός”.
Η δήλωση αυτή του Μανώλη Γλέζου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ο οποίος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τρίπολη δήλωσε πως εάν τους πίστευε ο κόσμος η δήλωση του Μανώλη Γλέζου θα σήμαινε αυτόματη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες.
Σημείωσε ωστόσο, πως “ευτυχώς ο κόσμος δεν τους παίρνει σοβαρά”, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως μόνο με αστάθεια και μιζέρια μπορούν να επιζήσουν.

 

Σκληρή επίθεση και από την ΕΛΙΑ

Σε ανακοίνωσή της για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, η ΕΛΙΑ κάνει λόγο για επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο κούρεμα των καταθέσεων και τους κατηγορεί πως η συνταγή τους είναι: ασύντακτη χρεοκοπία, ενθάρρυνση της απόσυρσης καταθέσεων, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και όλη της οικονομίας.
Και συνεχίζουν στην ανακοίνωση υπογραμμίζοντας πως : “με αυτές τις απόψεις προφανώς η χώρα θα βρίσκεται πάντα κάτω από μνημόνιο και τρόικα που ήδη την αποζητά ο κ. Τσίπρας”.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου. Όπως υπογράμμισε “ο Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει σε σημερινή συνέντευξή του , ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο. Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο”.
Και συνέχισε την επίθεση λέγοντας πως εάν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία. “Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του. Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!”, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Μανωλης Γλέζος

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμα φορά το… άσπρο μαύρο, λέγοντας «Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο». Δηλαδή ο “εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο” – π.χ. 100.000 εισόδημα – έγινε” κατάσχεση καταθέσεων”!!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Μανώλη Γλέζου.

«Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων. κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περίμενε την σημερινή συνέντευξη. Θα μπορούσε να διαβάσει το βιβλίο του Μ.Γλέζου “Έξοδος” που ασχολείται αναλυτικά με τις προτάσεις του, για το πως θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού.

Πως θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του».