Ναρκαλιευτής “απενεργοποιεί” ψεύτικες ειδήσεις στο διαδίκτυο

Είναι ναρκαλιευτής του Ελληνικού Στρατού. Αλλά εκτός από νάρκες έχει αναλάβει μια εξίσου σημαντική αποστολή: Να “απενεργοποιεί” τις “νάρκες ανοησίας” που κατακλύζουν το διαδίκτυο κάνουν τον κύκλο τους και κάποιες απ΄ αυτές καταλήγουν να γίνουν…γεγονότα! Χωρίς αμφιβολία ο ναρκαλιευτής δικαιούται παράσημο!

Ο ναρκαλιευτής Θόδωρος Δανιηλίδης έχει ένα χόμπι εξαιρετικά χρήσιμο για όλους μας. Έφτιαξε ένα μπλογκ το ellinikahoaxes.blogspot.gr μέσα από το οποίο εντοπίζει όλα τα “ψευδο-γεγονότα” και ενημερώνει τους πολίτες να ΄χουν το νού τους. Πολλές φορές αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο.

Μιλώντας στην Καθημερινή ο ναρκαλιευτής έδωσε ορισμένα παραδείγματα για το πόσο επικίνδυνες μπορεί να αποδειχτούν κάποιες από τις ανοησίες που δημοσιεύονται . Το πιο χαρακτηριστικό; Η διάδοση της είδησης ότι στα κουκούτσια από πικραμύγδαλα και βερύκοκα κρύβεται η ισχυρότερη αντικαρκινική ουσία. Αποτέλεσμα οι περιπτώσεις δηλητηριάσεων που έθεσαν ακόμη και ζωές σε κίνδυνο να αυξηθούν κατακόρυφα! Η λήψη της αμυγδαλίνης από το στόμα προκαλεί την παραγωγή υδροκυανίου !

Όπως εξηγεί ο ναρκαλευτής πάντα ενημέρωνε τους φίλους του για τις ανόητες και επικίνδυνες ειδήσεις που εντόπιζε. Ο όγκος τους ήταν τόσο μεγάλος που αποφάσισε να φτιάξει το μπλογκ.

Μια από τις “ειδήσεις” που πράγματι όλους μας είχε συγκινήσει ήταν το κοριτσάκι που σε μια φωτογραφία φαινόταν να κοιμάται στην αυλή ορφανοτροφείου έχοντας ζωγραφίσει στο πλευρό της με κιμωλία την μαμά της που είχε χαθεί σε κάποιο πόλεμο. Ο Δανιηλίδης αποκάλυψε ότι η φωτογραφία ήταν στημένη από την φωτογράφο και το κοριτσάκι ήταν ξαδέλφη της!

Ο Θόδωρος Δανιηλίδης εντοπίζει τις ύποπτες ειδήσεις και προσπαθεί να βρει τα “λογικά σφάλματα”. Αναζητά τις πηγές των ειδήσεων ,ερευνά επιστημονικές σελίδεςς όταν είναι απαραίτητο και όταν “δέσει” τις υποψίες του, προχωρά στην απενεργοποίηση της “ειδησεογραφικής νάρκης”.

Ποια είναι η συμβουλή του ; Να χρησιμοποιούμε το ένστικτο και την λογική μας σ΄ ότι διαβάζουμε στο διαδίκτυο, το οποίο όπως σωστά λέει δεν είναι εγκυκλοπαίδεια.

ΠΗΓΗ:newsIt.gr