Στα 20 καλύτερα του κόσμου το μουσείο της Ακρόπολης

Mε αφορμή τη Διεθνή ημέρα των Μουσείων που γιορτάστηκε στις 18 Μαΐου, οι συντάκτες του έγκυρου αρχιτεκτονικούιντερνετικού περιοδικού, Archdaily, επέλεξαν τα είκοσι κορυφαία μουσεία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, μουσείο της Ακρόπολης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται κάποια από τα παγκόσμιας φήμης μουσεία , όπως το MAXXI της Ρώμης, αλλά και λιγότερο γνωστά που ξεχωρίζουν για την εμπνευσμένη τους αρχιτεκτονική, όπως το Medieval Museum της Ιρλανδίας, το Natural History Museum of Utah, και το Muritzeum της Γερμανίας.

Οι συντάκτες του περιοδικού, εκτός από τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης εκτίμησαν και τον λιτό και ξεκάθαρο σχεδιασμό του, που έχει άμεση συνάφεια με τη μαθηματική και εννοιολογική καθαρότητα της αρχαίας Ελλάδας.

Ακόμη μνεία έγινε και στην τοποθεσία του μουσείου που χαρακτηρίστηκε “εξαιρετική”, αφού βρίσκεται τριακόσια περίπου μέτρα μακριά από τον Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη, με το μουσείο να βρίσκεται στον “φυσικό” του χώρο. Ο τελευταίος όροφος του μουσείου (στην Αίθουσα του Παρθενώνα) προσφέρει πανοραμική θέα της Ακρόπολης και της σύγχρονης Αθήνας. Η είσοδος του μουσείου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέει το μουσείο με την Ακρόπολη και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας.