Εξαφανίστηκε στα 15 της χρόνια, βρέθηκε μετά από μία δεκαετία

Λος Αντζελες
Μετά από μία δεκαετία επανενώθηκε με την οικογένειά της μία 25χρονη που είχε απαχθεί στην ηλικία των 15 από άνδρα που, όπως λέει, την εξανάγκασε να τον παντρευτεί. Η κοπέλα υφίστατο σεξουαλική και σωματική κακοποίηση για μία δεκαετία, ακόμη και αφού γέννησε ένα παιδί.

Ο άνδρας την απειλούσε ότι εάν προσπαθούσε να διαφύγει, εκείνη και η οικογένειά της θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με απέλαση. Τελικά, η κοπέλα επικοινώνησε με την αδελφή της μέσω Facebook.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν μόνο τα στοιχεία του κατηγορούμενου, του 41χρονου σήμερα Ισιδόρο Γκαρσία. Ο Γκαρσία έμενε στο σπίτι της οικογένειας της κοπέλας τον καιρό της εξαφάνισής της.

Η κοπέλα είπε στην αστυνομία ότι ο Γκαρσία είχε αρχίσει να την κακοποιεί σεξουαλικά ήδη τον Ιούνιο του 2004 πριν την απαγάγει τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, αφού επιτέθηκε στη μητέρα της.

Η μητέρα της κοπέλας την είχε δηλώσει αγνοούμενη, όπως και τον Γκαρσία, αλλά η αστυνομία δεν τους είχε βρει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στις αρχές η κοπέλα, ο Γκαρσία άλλαξε στη συνέχεια αρκετές φορές τόπο κατοικίας, έβγαλε ταυτότητα με ψεύτικα στοιχεία στην κοπέλα, και της έλεγε ότι η οικογένειά της είχε σταματήσει να την ψάχνει.

Κακοποιώντας την και εξαναγκάζοντάς την να τον παντρευτεί, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, γέννησε το 2012 ένα παιδί ενώ θεωρούσε ότι «δεν υπήρχε καμία διέξοδος». Γείτονες που μίλησαν σε τοποικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι είχαν μιλήσει με το «ζευγάρι» και δεν φαινόταν να συμβαίνει κάτι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press