Σαμαράς: Nα κρατήσουμε την πατρίδα όρθια – Τσίπρας: Να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων- Οι άλλοι αρχηγοί

Μήνυμα σταθερότητα έστειλε το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου.

«Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, μέρα ενότητας για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά», δήλωσε λιτά ο κ. Σαμαράς.

ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτικό μήνυμα τόσο κατά της αποχής όσο και κατά της κυβερνητικής πολιτικής έστειλε από την Κυψέλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από το χρόνο μας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι και οι νέες. Μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας, μόνο έτσι μπορούμε οριστικά να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε», διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τη σημασία που έχουν για τη σταθερότητα στη χώρα οι σημερινές εκλογές επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλός, στη σύντομη δήλωσή του αμέσως μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Σήμερα όλοι περιμένουμε με σεβασμό τον ελληνικό λαό να διατυπώσει δημοκρατικά τη βούληση του για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, την ενότητα και την ασφάλεια της χώρας.Εύχομαι να κάνουν την επιλογή που πραγματικά κάνει καλό στο συμφέρον του τόπου, χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ

«Οι Έλληνες ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, όχι μόνο την κατακραυγή, αλλά και [για] την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Γλυφάδα.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «πολλοί προσπαθούν να βάλλουν διλήμματα για δύο κόμματα», και απευθυνόμενος στους πολίτες δήλωσε πως η ψήφος τους «έχει μεγάλη σημασία για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος».

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αναμφισβήτητα τις πιο ”βαριές”, εως τώρα, δηλώσεις της ημέρας έκανε ο Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ερυθραία.

Ο πρώην Πρωθυπουργός στις κάθε άλλο παρά λακωνικές δηλώσεις του δεν θυμήθηκε ούτε στιγμή να προφέρει τη λέξη ”Ελιά”.

Αντιθέτως τόνισε πολύ προσεκτικά τις λέξεις ”επόμενη ημέρα, ΠΑΣΟΚ, δημοκρατικές δυνάμεις, όραμα”.

Η αποκωδικοποίηση των δηλώσεων Παπανδρέου έχει ήδη αρχίσει γιατί έχουν τεράστιο νόημα για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, αλλά και για το μέλλον της συγκυβέρνησης. Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου πάτησε δυνατά τη φράση: Κλείνει ένας κύκλος.

Στην ηγετική του εμφάνιση προσπάθησε να καρπωθεί την δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθη κόντρα σε μία συντηρητική Ευρώπη, όπως δήλωσε ο Παπανδρέου, και οι συνειρμοί όλων οδηγούν στις Κάννες.

”Πέρα όμως από την προσαρμογή υπάρχει και το όραμα και αυτό είναι το διακύβευμα από αύριο” είπε με νόημα ο Γ. Παπανδρέου πυροδοτώντας πλέον τις εξελίξεις, χαράζοντας διαφορετική γραμμή από Βενιζέλο και Σαμαρά.

Πηγή: skai.gr