Σαμαράς – Βενιζέλος: “Ξεροσφύρι” και χωρίς… ανασχηματισμό η πτήση για Βρυξέλλες

Μαζί πέταξαν για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αν και πολλοί περίμεναν πως θα έβγαζαν χαρτί και στυλό για να βάλουν μπροστά τον ανασχηματισμό, δεν το έκαναν.

Δίπλα δίπλα κάθισαν οι δυο άνδρες στο μικρό Εμπραέρ με το οποίο επέλεξαν να πετάξουν, αφήνοντας στην Αθήνα το υπερπολυτελές Gulfstream, για λόγους οικονομίας.

Όπως γράφει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνονταν ευχαριστημένοι, είπαν μερικά… ανέκδοτα, διάβασαν μερικές ελληνικές εφημερίδες αλλά κουβέντα για ανασχηματισμό ή νέα προγραμματική συμφωνία (την οποία έχει ζητήσει ο κ. Βενιζέλος) δεν έκαναν καμία.

Στα… 35.000 πόδια, οι δυο άνδρες μίλησαν για τις εκλογές και έδειχναν να συμφωνούν στα πάντα (κυρίως στα ευρωπαϊκά), αν και οι δύο έδειξαν ενοχλημένοι για την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη, τονίζει το δημοσίευμα.

Μαζί τους ήταν οι υπουργοί Γιάννης Μανιάτης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, που τον συνοδεύει πάντοτε σε όλα τα ευρωπαϊκά ταξίδια του, Στ. Παπασταύρου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Στις 3,5 ώρες που κράτησε το ταξίδι από την Αθήνα έως τις Βρυξέλλες Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είπαν κουβέντα για ανασχηματισμό ούτε έκαναν σοβαρή συζήτηση για το μήνυμα των εκλογών
Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη αυτό έγινε «αφενός επειδή υπήρχαν και υπουργοί μέσα στο αεροσκάφος που τους άκουγαν και αφετέρου επειδή θα συναντηθούν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου και θα τα πουν με ηρεμία από κοντά και θα κάνουν και δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες».

Την έβγαλαν με… νερό και πορτοκαλάδα

Όσοι βρίσκονταν στην πτήση για Βρυξέλλες δεν είχαν διάθεση για φαγητό. Αν και το πλήρωμα προσέφερε… «μπόμπες» κανείς δεν πήρε. Ο πρωθυπουργός ήπιε μόνο νερό και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πορτοκαλάδα.

Ο κ. Μανιάτης και ο κ. Βαρβιτσιώτης γαλλικό καφέ (αλλά ο τελευταίος τσίμπησε και μερικά κριτσίνια) και οι υπόλοιποι νερό και καφέ

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες όμως, «ο κ. Βενιζέλος πήρε τον κ. Μανιάτη και πήγαν σε μια brasserie της βελγικής πρωτεύουσας και «τσάκισαν» από ένα ψαράκι», καταλήγει το δημοσίευμα.