Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Αθήνα
Συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρόκειται για την πρώτη τους συνάντηση μετά τις ευρωεκλογές και στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί ο επικείμενος ανασχηματισμός.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος αναμένεται να κάνουν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ληφθούν αποφάσεις για άμεσο ανασχηματισμό.

«Όλα θα γίνουν στο χρόνο τους, δεν υπάρχει λόγος επίσπευσης» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, μεταφέροντας τον χρονικό ορίζοντα των αλλαγών προς τα τέλη Ιουνίου, όταν θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα εξετάσουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο νέο σκηνικό που δημιουργεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι πιθανό να συζητηθεί και το θέμα της διαδοχής στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο έχει συνδεθεί με την παραμονή του Γ.Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και διεμήνυσε ότι «το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα».

Newsroom ΔΟΛ