Συγκινητική ιστορία: Το Αλτσχάιμερ τον έκανε να ξεχάσει πολλά, όχι την αγάπη του (VIDEO)

Μια συγκλονιστική ιστορία φέρνουν στο φως τα αμερικανικά ΜΜΕ με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο άνδρα, τον Μέλβιν, που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Ο Μέλβιν δε μπορεί να θυμηθεί τίποτα από τα 60 χρόνια του γάμου του με τη Ντόρις. «Εγώ σου έκανα πρόταση γάμου ή εσύ σε εμένα» τη ρωτάει. Θέλει να θυμηθεί τη ζωή του και να ξαναζήσει τις μνήμες που του έχει πάρει η ασθένεια.

Ο Μέλβιν χρειάζεται βοήθεια ακόμη και για να κάνει το γύρο του τετραγώνου.

Μπορεί το μυαλό του να έχει ξεχάσει αλλά η καρδιά του θυμάται. Και το απέδειξε πρόσφατα.

Ήταν μια μέρα πριν από τη γιορτή της Μητέρας όταν ο Μέλβιν εξαφανίστηκε. Αμέσως ξεκίνησε η αναζήτησή του από την αστυνομία. Ευτυχώς βρέθηκε γρήγορα. Είχε φτάσει σε απόσταση δυο μιλίων από το σπίτι του.

Το εντυπωσιακό και απίστευτα συγκινητικό ήταν το γιατί βρέθηκε τόσο μακριά: ήθελε να πάρει στη γυναίκα του λουλούδια για την ημέρα της Μητέρας, όπως έκανε κάθε χρόνο από τη στιγμή που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

Οι αστυνομικοί που τον βρήκαν είπαν πως μπορεί ο Μέλβιν να μην ήξερε τη διεύθυνση του σπιτιού του ή το που πήγαινε, αλλά ήταν αποφασισμένος να φτάσει στον προορισμό του. Και όπως είπαν, ήταν αποφασισμένος να μην επιστρέψει στο σπίτι του αν δεν έπαιρνε λουλούδια για την αγαπημένη του!

Αυτό είπε στους αστυνομικούς που τον βρήκαν κι εκείνοι δεν του χάλασαν χατίρι. Στην επιστροφή για το σπίτι του, σταμάτησαν σε ένα μαγαζί και τον βοήθησαν να αγοράσει τα λουλούδια που ήθελε.

Μόνο που όταν έφτασε στο ταμείο τα λεφτά δεν ήταν αρκετά. Αλλά ο ένας από τους αστυνομικούς ήταν εκεί για να δώσει στον ταμία τη διαφορά.

 

ΠΗΓΗ:newsIt.gr