Καλή εμφάνιση και νέο 0-0 της εθνικής με τη Νιγηρία

Φιλαδέλφεια, Πενσιλβάνια

Με πολύ καλύτερη εμφάνιση από αυτή κόντρα στην Πορτογαλία και πολλές αλλαγές από τον Φερνάντο Σάντος η εθνική ομάδα αναδείχθηκε εκ νέου ισόπαλη 0-0 με τη Νιγηρία, στο πρωτελευταίο φιλικό της πριν από το Μουντιάλ. Παρουσία 5.000 περίπου Ελλήνων στο PPL της Φιλαδέλφεια η ελληνική ομάδα έκανε πιο δημιουργικό παιχνίδι, με τον Φετφατζίδη να ξεκινά βασικός και να κλέβει πάλι την παράσταση.
Ο Πορτογάλος τεχνικός συγκριτικά με την ενδεκάδα που παρέταξε στο πρώτο παιχνίδι, έκανε δέκα αλλαγές με τον Κώστα Μανωλά να είναι ο μοναδικός που κράτησε τη θέση του. Το σύστημα, παρέμεινε ίδιο με τέσσερις αμυντικούς, τρεις μέσους και τρεις επιθετικούς.

Μέχρι το 20λεπτο η εθνική είχε δυο καλές φάσεις, με τον Καραγκούνη να δημιουργεί αμφότερες. Στο 8′ έβγαλε ωραία κάθετη στον Φετφατζίδη που βρέθηκε εντός περιοχής, προσποιήθηκε, όμως το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Στο 20′ ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» έκλεψε τη μπάλα πάσαρε στον Χριστοδουλόπουλο που σούταρε από τα 25 μέτρα, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 28′ ο «Φέτφα» πέρασε δυο αντίπαλους αμυντικούς, πλάσαρε, όμως ο Ενιάμα έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο Παναγιώτης Κονέ και Στέφανος Καπίνο πήραν το «βάπτισμα του πυρός» στα φιλικά προετοιμασίας, με τον πρώτο να μπαίνει αντί του Καραγκούνη και τον δεύτερο αντί του Γλύκου. Στο 62′ ο Σάντος έριξε στο ματς τους Μήτρογλου, Τζιόλη αντί των Γκέκα, Σάμαρη αντίστοιχα, ενώ στο 74′ μπήκε ο Σαμαράς αντί του κορυφαίου του ματς, Φετφατζίδη. Οι αλλαγές έκλεισαν με τον Σαλπιγγίδη να μπαίνει αντί του Χριστοδουλόπουλου.

Η εθνική έκανε δυο-τρεις φάσεις στην κόντρα, με κύριους εκφραστές τους Φετφατζίδη και Κονέ, με τον δεύτερο να χάνει την καλύτερη ευκαιρία της «γαλανόλευκης» στην επανάληψη, όταν στο 66′ σούταρε άουτ από καλή θέση.

Στο 83′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα με τον Μήτρογλου να βγαίνει στην κόντρα από μπαλιά του Τζιόλη, να πατάει ωραία με τακουνάκι στον Σαμαρά, που πλάσαρε αλλά νικήθηκε από τον Ενιιάμα, που σηκώθηκε και μπλόκαρε και την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στην επαναφορά!

Επόμενο και τελευταίο φιλικό πριν το Μουντιάλ τα ξημερώματα του Σαββάτου με την Βολιβία (03:00).
ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος (46’ Καπίνο), Βύντρα, Μόρας, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Καραγκούνης (46’ Κονέ), Χριστοδουλόπουλος (80’ Σαλπιγγίδης), Ταχτσίδης, Φετφατζίδης (74’ Σαμαράς), Γκέκας (62’ Μήτρογλου).
ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιάμα, Ετσιεχίλε (41’ Κούνλε), Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46’ Γιομπό), Μίκελ, Μόουσες, Ονάζι, Οντεμβιγκί (54’ Μπαμπαντούντε), Εμενίκε (75’ Νουαφόρ), Μούσα (46’ Ουτσέμπο).

ΣΑΝΤΟΣ

Ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος με την εικόνα της εθνικής Ελλάδος στη φιλική αναμέτρηση με τη Νιγηρία, τονίζοντας πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμφανίστηκε βελτιωμένο συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Πορτογαλία (0-0). Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης της εθνικής.

Αρχικά, ο Σάντος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: “Νομίζω ότι καταφέραμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες που είδαν την εθνική ομάδα κατά την προετοιμασία της για το Μουντιάλ της Βραζιλίας”.

Στη συνέχεια, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός συμπλήρωσε: “Κάναμε αρκετές αλλαγές. Ήταν δύσκολο για μας γιατί είχαμε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι από την Πορτογαλία. Υπήρχε και το jet-lag. Νομίζω όμως πως παίξαμε καλύτερα σήμερα. Ήταν ένα δείγμα της προόδου που θέλουμε να δούμε απ’ όλους τους παίκτες”.