Αλλαγή φρουράς στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Εντός του Ιουλίου αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. John Griffin, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Ο κ. Johepgriffin_0n Griffin αντικαθιστά την μέχρι τώρα (ελληνικής καταγωγής) πρέσβη, κ. Jenny Bloomfield.

Ο κ. Griffin διετέλεσε πρέσβης της Αυστραλίας στην Ουγγαρία και τη Ρουμανία κατά την περίοδο 2011-2013, ενώ κατά την πολύχρονη διπλωματική του καριέρα έχει υπηρετήσει από πολλά και διαφορετικά πόστα στις πρεσβείες της Αυστραλίας στη Γαλλία, το Λάος, αλλά και ως σύμβουλος στην αποστολή της Αυστραλίας στον ΟΗΕ. Τον τελευταίο χρόνο ο κ. Griffin ήταν επικεφαλής του Τμήματος Βόρειας, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Ο κ. Griffin γεννήθηκε στην πόλη Mackay του Βόρειου Queensland και σπούδασε Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο James Cook, από το οποίο και αποφοίτησε με Honours το 1974, λαμβάνοντας μάλιστα και το μετάλλιο Αριστείας του Πανεπιστημίου, το οποίο δίνεται σε πολύ λίγους φοιτητές ως επιβράβευση των υψηλών τους ακαδημαϊκών επιδόσεων. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των μεταπτυχιακών του σπουδών στη Γαλλία, σπουδάζοντας Δημόσια Διοίκηση στο École Nationale d’Administration (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης).

Η καριέρα του στο υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας άρχισε λίγα χρόνια μετά.