Συναντήσεις Σαμαρά με υπουργούς

Αθήνα
Μπαράζ επαφών με νέες και παλαιές ηγεσίες υπουργείων έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μέχρι το μεσημέρι έχει συναντήσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τη νέα ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και Λεωνίδα Γρηγοράκο, καθώς και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως αντικείμενο ήταν ο καλύτερος συντονισμός.

Σημείωσε ακόμη ότι το υπουργείο Εργασίας, από το ευρύ φάσμα των αρμοδιοτήτων του, έχει να παίξει και να διαδραματίσει, όπως και στο παρελθόν, έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική συνοχή.

«’Εχουμε κάνει παρά πολλά τα δύο χρόνια που πέρασαν, έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις, οι οποίες άφησαν εποχή και άλλαξαν το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας. Αλλα δεν σταματάμε εδώ. Μπροστά μας ανοίγονται προκλήσεις για το αύριο. Προκλήσεις, που πρέπει να λύσουμε. Προβλήματα υπάρχουν ακόμα στη βάση της καθημερινότητας, των ανθρώπων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων. Και αυτές τις προκλήσεις τις ιεραρχούμε και θα τις λύσουμε» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή απόφαση για ομαδικές απολύσεις, απάντησε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ένα θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα, αυτόνομα, με διαδικασίες οι οποίες αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά», ενώ σημείωσε ότι η απόφαση που ελήφθη ήταν και τεκμηριωμένη.

Ο νέος υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας σημείωσε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό: «Πήραμε συγκεκριμένες εντολές, σαφείς, γιατί αυτός ο τομέας είναι το καμάρι, το διαμάντι, η ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να αποδώσουμε. Ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να ειναι ο σημαιοφόρος της νέας Ελλαδας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ήδη έχουν γίνει θετικά βήματα προβολής του πολιτισμού στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επέκταση του ωραρίου των Μουσείων όλης της χώρας.

«Μας ζήτησε αυτά να συνεχιστούν και να διευρυνθούν» τόνισε.

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό: «Συναντηθήκαμε, κουβεντιάσαμε, θέσαμε τις βασικές προτεραιότητες για το άμεσο προσεχές διάστημα.

» Η κυβερνηση θεωρεί τον αγροτικό τομέα ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Θέσαμε ως βασικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, ώστε η νέα χρονιά να μας βρει προετοιμασμένους, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις γιατί η νέα ΚΑΠ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο αγροτικής πολιτικής».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος σχολιάσε: «Ήταν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές σε όλους μας, για τα θέματα υγείας, για τις υποχρεώσεις μας που έχουμε σαν υπουργείο υγείας και το μελλοντικό μας πλάνο.

Ερωτηθείς εάν ορίστηκαν οι αρμοδιότητές του ο κ. Γρηγοράκος απάντησε πως περιμένει ακόμη τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου.

 

Newsroom ΔΟΛ7E88BE3B77D35384FD1FC38E878F3B47