Χόρεψε σάμπα η Ολλανδία στη Βραζιλία! Ισπανία – Ολλανδία 1-5

Με ντέρμπι ανοίγει η «αυλαία» στον Β’ όμιλο του Μουντιάλ, καθώς Ισπανία και Ολλανδία θα αναμετρηθούν ξανά μετά τον τελικό του παγκόσμιου κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιστορία των Μουντιάλ.

Πάντως, η Ολλανδία πήρε την ρεβάνς κατνικώντας την πρωταθλήτρια κόσμου με πέντε τέρματα ενώ βρέθηκε να χάνει στο πρώτο τέταρτο με 1-0!

6′ Ο Σνάϊντερ έχασε μοναδική ευκαιρία μπροστά από τον Κασίγιας που απέκρουσε ενστικτωδώς με το χέρι, σούτ μέσα από την μικρή περιοχή κρατώντας το 0-0.

14′ Η σειρά της Ισπανίας να χάσει κλασική ευκαιρία με τον Ντιέγκο Κόστα που καθυστέρησε να σουτάρει μέσα από την περιοχή με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Φαέλ και να πετάξει την μπάλα πλάγιο ΄’αουτ.

27′ Με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, ο Αλόνσο νίκησε τον Ολλανδό τερματοφύλακα και έγραψε το Ισπανία-Ολλανδία 1-0

43′ Με εκπληκτική κεφαλιά – ψαράκι ο Βαν Πέρσι αφήνει “άγαλμα” τον Ισπανό πορτιέρο και ισοφαρίζει για του Ολλανδούς σε 1-1

Τέλος Α Ημιχρόνου

Β΄Ημιχρονο

52′ Μεγάλη ανατροπή, η Ολλανδία προηγείται με 2-1 με τον Ρόμπερτ.

59′ Δοκάρι σε σούτ του Βαν Πέρσι.

στο 65′ ο Ντε Πρέι, μετά από φάουλ που χτύπησε ο Σνάιτερ έστειλε την μπάλλα στα δίχτυα. Είχε προηγηθεί φάουλ σε βάρος του Κασίγια που δεν έδωσε ο διαιτητής. 1-3.

68′ Οι Ισπανοί ΄πεχασαν την ευκαιρία να μειώσουν όταν ακυρώθηκε γκόλ ως οφσάιντ.

Εκπληκτικό! στο 72′ ο τερματοφύλακας των Ισπανών, Κασίγια, έκανε ένα εγκληματικό λάθος, τροφοδότησε τον …Βαν Πέρσι και αυτός έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-4

79′ Ο Ρόμπερτ κάνει το 1-5

86′ Δύο απανωτές εκπληκτικές αποκρούσεις του Κασίγιας δεν επιτρέπουν περαιτέρω διεύρυνση του σκορ.

Τέλος αγώνα