Αθώοι δηλώνουν οι πέντε για το κύκλωμα ηρωίνης – Υπό δρακόντεια μέτρα στον εισαγγελέα

Ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του, η πεθερά του, η οικιακή βοηθός και ένας φίλος του, οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα Πειραιά για την υπόθεση του κυκλώματος ηρωίνης.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, νωρίς το πρωί της Τρίτης, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά οι πέντε από τους 11 συλληφθέντες για την υπόθεση του ενός τόνου ηρωίνης, που εντοπίστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και της Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την αμερικανική DEA.

Η μισή ποσότητα ηρωίνης βρέθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί και άλλος μισός τόνος στη βίλα του 40χρονου εφοπλιστή στη Φιλοθέη, μέσα σε σάκους μαρμαρόσκονης.

Σήμερα, στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες έχουν οδηγηθεί εκτός από τον εφοπλιστή Ευθύμιο Γιαννουσάκη, η πρώην σύζυγος και η πρώην πεθερά του, η οικιακή βοηθός και ένας φίλος της πρώην συζύγου του.
Χθες, αφέθηκε ελεύθερος ο 15χρονος γιος του εφοπλιστή που είχε συλληφθεί γιατί από το κινητό του είχε σταλεί sms προς άλλους εμπλεκόμενους για την επιχείρηση των διωκτικών αρχών.

O συνήγορος των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου, εισερχόμενος στα δικαστήρια Πειραιά, είπε ότι οι εντολείς του δηλώνουν την πλήρη αθωότητά τους σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν.

Όπως τόνισε, οι συλληφθέντες θεωρούν ότι ενεπλάκησαν άδικα σε μία ιστορία η οποία έλαβε υπερβολικές διαστάσεις και ότι θα φανεί στις απολογίες η αλήθεια και η ακρίβεια των ισχυρισμών τους. Σε ερώτηση για τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην οικία τους, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί αυτός ο οποίος τις έλαβε και αυτό θα το βρει η ανάκριση.

Σημειώνεται ότι, για την ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα οδηγηθούν αύριο στην εισαγγελία Πειραιά πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr