Η Χιλή πέταξε εκτός Μουντιάλ την Ισπανία – Εκτός και το Καμερούν

“Βόμβα” μεγατόνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο από την Χιλή που επικράτησε με 2-0 της Ισπανίας και έστειλε τους κατόχους του τροπαίου σπίτι τους πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων. Στην επόμενη φάση μαζί με την Χιλή προκρίθηκε και η Ολλανδία.

Αγνώριστη και κατώτερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε και στο δεύτερο ματς της φάσης των ομίλων η πρωταθλήτρια Ευρώπης και πρωταθλήτρια κόσμου, Ισπανία.

Απέναντι μια παθιασμένη ομάδα που έβγαλε εξαιρετικά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Η Χιλή κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί με τον Βάργκας στο 20ο λεπτό.

Οι Ισπανοί προσπάθησαν να απαντήσουν και έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Ντιέγκο Κόστα στο 27΄.

Σα να μην έφτανε αυτό για τους “φούριας ρόχας” δέχθηκαν και δεύτερο γκολ λίγο πριν το ημίχρονο όταν ο Κασίγιας δεν απομάκρυνε καλά στο φάουλ του Σάντσες και ο Αρανγκίς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ντελ Μπόσκε ανέβασε κάπως την απόδοση της, αλλά στο 53΄ο Μπουσκέτς έχασε απίθανη ευκαιρία για να βάλει ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του, ενώ η Χιλή απάντησε με τον Ίσλα στο 68΄.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τους Χιλιανούς να πανηγυρίζουν μία ιστορική πρόκριση πολύ πιο εύκολα από οτι θα περίμενε και ο πιο πιστός φίλος του και τους Ισπανούς να φεύγουν με κατεβασμένα κεφάλια μετά από έναν αποκλεισμό που ίσως αποτελεί τέλος εποχής για μία από τις καλύτερες ομάδες που υπήρξαν ποτέ στον πλανήτη.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (46′ Κόκε), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Πέδρο (76′ Καθόρλα), Ντιέγκο Κόστα (64′ Τόρες).

ΧΙΛΗ (5-3-2):
Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Χάρα, Μένα, Αράνγκις (64′ Φελίπε Γκουτιέρες), Μαρσέλο Ντίας, Βιντάλ (88′ Καρμόνα), Αλέξις, Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (85′ Βαλδίβια).

Εκτός Μουντιάλ και το Καμερούν που ηττήθηκε με 4-0 από την Κροατία.

Η Κροατία συνέτριψε με 4-0 το Καμερούν στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης με το Μεξικό θα παίξει την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ.

Οι Αφρικανοί, που από το 40΄ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σονγκ, μετά τη δεύτερη διαδοχική ήττα αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Ο Μάντζουκιτς, στο ντεμπούτο του σε παγκόσμιο κύπελλο πέτυχε 2 γκολ (61΄, 73΄), ενώ σκόραραν και οι Όλιτς (11΄), Πέρισιτς (48΄).