Καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης για το 2014 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Europe «Best Airport Awards»

Καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης για το 2014

ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

 

Airports Council International – Europe «Best Airport Awards»

 

Description: image003.jpg@01CF8B1F.73B60730

 

Μία μεγάλης σημασίας διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας «ήρθε» από το φετινό ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International – Europe): Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύτηκε στη Φρανκφούρτη ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη» για το 2014, στο πλαίσιο των 10ων «Best Airport Awards», στην κατηγορία 10-25 εκ. επιβατών.

 

Κερδίζοντας μια σημαντική αναγνώριση για το αεροδρόμιο αλλά και για τη χώρα μας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεχώρισε στην αξιολόγηση των κριτών για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του «σε ένα περιβάλλον έντονων προκλήσεων» και «για το εξαιρετικό αναπτυξιακό έργο του για την ανάκαμψη της κίνησης στην αγορά της Αθήνας, διατηρώντας παράλληλα ιδιαίτερη προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών του».

 

Για τη νέα διεθνή βράβευση του αεροδρομίου της Αθήνας, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: «Έχει εξαιρετική σημασία το γεγονός ότι διεθνείς φορείς με κύρος τοποθετούν στην κορυφή της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Αθήνας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ελληνική επιτυχία που όχι μόνο αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών μας, αλλά παράλληλα αντανακλά στο διεθνές περιβάλλον την προσήλωση και συμβολή μας στην ανάκαμψη και στην ευρύτερη προβολή της πόλης και της χώρας μας.»

 

 

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, για τις  καινοτόμες πρωτοβουλίες του και για τη δράση του σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε από το ACI-Europe με το βραβείο «Eco-Innovation Award», που συνιστά εξαιρετική διάκριση του αεροδρομίου της Αθήνας ως πρωτοπόρου σε έναν ακόμη σημαντικό τομέα των δραστηριοτήτων του.

 

Description: image002.jpg@01CF8B08.B4C321C0
 
Ο κ. Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στο κέντρο, ανάμεσα στους φετινούς νικητές των «Best Airport Awards» Airports Council International – Europe.

Αναλυτικά, τα βραβεία:

Στην κατηγορία 1-5 εκ. επιβατών: London City Airport

Στην κατηγορία 5-10 εκ. επιβατών: Stuttgart Airport

Στην κατηγορία 10-25 εκ. επιβατών: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στην κατηγορία άνω των 25 εκ. επιβατών: Barcelona El Prat Airport

Eco-Innovation Award: Oslo Airport

                                                                                            Γραφείο Τύπου ΔΑΑ

                                                                                          τηλ.: 210 3537227

                               e-mail: press_info@aia.gr

                                                                                         web: www.aia.gr