Μικρομολογιούχοι διέκοψαν την ομιλία Παπαδήμου στο Μέγαρο Μουσικής -Video

Το δίκιο τους ζήτησαν οι ομολογιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου από τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο οποίος μίλησε στο Μέγαρο Μουσικής για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομική πολιτική!

Προκλήθηκε ένταση από τους ομολογιούχους του ελληνικού Δημοσίου που έχουν ζημιωθεί από το PSI, στο Μέγαρο Μουσικής την ώρα που στο βήμα ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Παπαδήμου αλλά και μετά το τέλος αυτής, μικρομολογιούχοι παρενέβησαν με φωνές και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η όλη εκδήλωση.

Ο κ. Παπαδήμος απέφυγε να απαντήσει στις διαμαρτυρίες των μικροομολογιούχων, επικαλούμενος ότι το θέμα της ημερίδας είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η νομισματική πολιτική και κατά πόσον αυτή μπορεί να συμβάλει προκειμένου να αμβλυνθούν τα κοινωνικά προβλήματα που προκάλεσε η κρίση.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμoτέρων, έτσι η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας V. Constancio.

Η ημερίδα έχει τον τίτλο: «Τραπεζική Ένωση, Νομισματική Πολιτική και Οικονομική Ανάπτυξη» και έγινε στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ και σε συνεργασία με το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Goethe της Φραγκφούρτης, υπό την επιστημονική διοργάνωση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

 

 

Την επιστημονική διοργάνωση έχει αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Vítor Constâncio, ο Otmar Issing, ο Benjamin Friedman καθώς και οι Τάσος Γιαννίτσης, Γιάννης Στουρνάρας.