Γαλαζοαίματοι ερωτευμένοι με την… Ελλάδα

Τα κρυστάλλινα νερά και τον «γλυκό» ήλιο της Ελλάδας θα επιλέξουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους αρκετοί γαλαζοαίματοι! Βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισσες φτιάχνουν βαλίτσες και ετοιμάζονται -μαζί με την πολυπληθή συνοδεία τους- να κάνουν «απόβαση» σε επίγειους παραδείσους της χώρας μας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά νησιά (και όχι μόνο).
Το φετινό κεφάλαιο «summer in Greece» άνοιξαν

η πανέμορφη βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ. Βασιλικό καλοκαίρι αναμένεται να ζήσουν επίσης η πριγκίπισσα του Μαρόκου Λάλα Σάλμα, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την οικογένειά του, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με τη Σοφία, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ αλλά και Σαουδάραβες πρίγκιπες.

Υψηλές απαιτήσεις

Οι κρατήσεις έχουν ήδη γίνει σε πολυτελή ξενοδοχεία, όπου το προσωπικό εργάζεται πυρετωδώς ώστε να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις των διάσημων πελατών τους. Εννοείται ότι όσοι διαθέτουν στη χώρα μας εξοχικές βίλες-παλάτια έχουν δώσει εντολή ώστε όλα να είναι έτοιμα.

Πόρτο Χέλι, Πάτμος, Μεσσηνία, Κέρκυρα και Κρήτη είναι μόνο μερικοί από τους προορισμούς που επιλέγουν οι γαλαζοαίματοι για να ξεκουραστούν. Ειδικά το Πόρτο Χέλι, που τα τελευταία χρόνια αποκαλείται «Μονακό της Ελλάδας», το επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι είτε για διακοπές είτε για να κατασκευάσουν επαύλεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Πιο αναλυτικά, στο κοσμοπολίτικο θέρετρο έχουν φτιάξει το «ησυχαστήριό» τους ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Αννα Μαρία, ενώ τα καλοκαίρια συνήθως παραθερίζουν εκεί τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα λέγεται ότι η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και ο σύζυγός της Χουάν Κάρλος ετοιμάζονται να αγοράσουν έπαυλη εκεί. Για δεύτερη εξοχική κατοικία πάντως φαίνεται ότι ψάχνει και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναθέσει σε μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο να του βρει έκταση στην Πάτμο, ένα νησί που επισκέπτεται συχνά.

Το «ανάκτορο»

Το δικό του… ανάκτορο στην Ελλάδα έχει και ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ. Μαζί με τη σύζυγό του Μάξιμα και τις τρεις μικρές κόρες τους Κατερίνα – Αμαλία, Αλεξία και Αριάν είχαν έρθει πρώτη φορά στην Ελλάδα για τον γάμο του Νικόλαου το 2010 και από τότε την ερωτεύθηκαν. Για την ακρίβεια αγόρασαν αντί 4.500.000 ευρώ ένα συγκρότημα κατοικιών σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων στην περιοχή Δορούφι Κοιλάδας, λίγο έξω από το Κρανίδι, το οποίο μετατρέπουν βάσει των γούστων τους. Σύντομα ο βασιλιάς της Ολλανδίας και η οικογένειά του θα απολαύσουν τη μαγευτική θέα από τον προσωπικό τους παράδεισο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος επισκέφτηκε πριν από μερικές εβδομάδες το Ιόνιο και τον Σκορπιό προκειμένου να παρευρεθεί στο πάρτι γενεθλίων της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα. Από την άλλη, η αδελφή του πριγκίπισσα Καρολίνα φαίνεται πως έχει μαγευτεί από τις ομορφιές του Σαρωνικού. Το καλοκαίρι του 2012 έκανε low profile διακοπές στα νησιά του Σαρωνικού και χωρίς να την αντιληφθεί σχεδόν κανείς.

Η πρόταση

Η γαλαζοαίματη είχε αποδεχτεί την πρόταση της οικογένειας Νιάρχου και φιλοξενήθηκε στη Σπετσοπούλα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει τις βόλτες της στην Υδρα και στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες. Με καπέλο παναμά, αέρινη πουκαμίσα και παντελόνα καμπάνα τη «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός να ψωνίζει σε μαγαζί της Υδρας, ενώ λίγο αργότερα δοκίμασε παραδοσιακούς μεζέδες σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής. Ευδιάθετη και χαμογελαστή, πέρασε όμορφες στιγμές με καλούς φίλους της. Αυτή δεν ήταν βεβαίως η πρώτη φορά που η Καρολίνα επισκέφτηκε την Ελλάδα, ενώ η πρόσκληση είναι και φέτος ανοιχτή…

Τις ομορφιές της Σκιάθου απόλαυσε πέρυσι και ο πρίγκιπας Κάρολος. Ο διάδοχος του στέμματος της Αγγλίας φιλοξενήθηκε στη θαλαμηγό του Σπύρου Λάτση, η οποία είχε ρίξει άγκυρα στη διάσημη παραλία Κουκουναριές. Ο γνωστός εφοπλιστής που διατηρεί στενές σχέσεις με πολλά πρόσωπα του διεθνούς τζετ σετ είναι άλλωστε συχνός επισκέπτης του νησιού.
Αντίθετα, Ιόνιο φαίνεται ότι ψηφίζουν ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου του Αμπού Ντάμπι, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κέρκυρα, καθώς και ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θανί, που αγόρασε το νησάκι Οξυά απέναντι από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Τη λεβεντογέννα Κρήτη διάλεξε για τις διακοπές του ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερο δημοσίευμά της η «Espresso», είχε προκαλέσει σάλο όταν ζήτησε να εκκενωθεί γνωστός παιδότοπος στοΗράκλειο για να παίξουν οι κόρες του. Ο 78χρονος διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο νησί με πολυπληθή συνοδεία και δεκάδες άνδρες να φρουρούν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του.
Ο μεγάλος έρωτας της Λάλα Σάλμα για την Κυλλήνη
Απόβαση σε Κέρκυρα και Μεσσηνία έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν η εντυπωσιακή πριγκίπισσα του Μαρόκου Λάλα Σάλμα, η οποία το περσινό καλοκαίρι απαθανατίστηκε στην Κυλλήνη αποκλειστικά από την «Espresso της Κυριακής» μαζί με τα δύο παιδιά της. Η γυναίκα του βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ -η πρώτη σύζυγος βασιλιά στην οποία δόθηκε ο τίτλος της πριγκίπισσας- σχεδόν κάθε καλοκαίρι φτάνει στη χώρα μας συνοδευόμενη από τον γιο της Μουλάι Χασάν και πολυπληθές προσωπικό. Η όμορφη πριγκίπισσα έχει επισκεφτεί επίσης την Ηπειρο και την Αχαΐα. Οσοι την έχουν συναντήσει δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την απλότητά της. «Είναι πολύ ευχάριστος άνθρωπος, κάνει τις βόλτες και τα ψώνια της και δείχνει πολύ απλή» είχαν σχολιάσει πέρυσι κάτοικοι της Κέρκυρας.
Η σουίτα των 30.000 € για τη βασίλισσα Ράνια!
Η πανέμορφη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας επιλέγει σχεδόν κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές της τη χώρα μας. Ωστόσο φαίνεται πως δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην Κυλλήνη, αν και την τελευταία φορά θέλησε να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει στη γραφική Φοινικούντα της Μεσσηνίας. Μαζί της είναι πάντα και εξέχουσες προσωπικότητες της Ιορδανίας. Σύμφωνα με τους κατοίκους, τη βασίλισσα συνόδευαν περίπου 15 άτομα, καθώς και αρκετά μέλη της προσωπικής της ασφάλειας. Το καλοκαίρι του 2010 είχε διαμείνει στο στολίδι της Μεσσηνίας, το «Costa Navarino». Φυσικά φιλοξενήθηκε στη σουίτα των… 30.000 ευρώ ημερησίως. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής έμειναν σε δωμάτια που έφταναν σε κόστος τα 4.000 ευρώ. Οσο και αν η ίδια προσπάθησε να περάσει απαρατήρητη, δεν τα κατάφερε.

Γιούλη Σταρίδα

Αναρτήθηκε από