Μπαράκ Ομπάμα, ο “χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ”

Έναν διόλου τιμητικό τίτλο έλαβε από τους Αμερικάνους πολίτες ο Μπαράκ Ομπάμα: Δύο χρόνια μόλις μετά την επανεκλογή του θεωρείται ο… χειρότερος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Το ποιο ενδιαφέρον όλων μάλιστα είναι το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς του ενοίκου του Λευκού Οίκου σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες που ρωτήθηκαν, από την οικονομία, έως και την εξωτερική πολιτική.

Τη σχετική έρευνα διενήργησε το πανεπιστημίου Κουίνιπιακ και συμμετείχαν 1.446 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και αφορά τους προέδρους της χώρας μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ειδικότερα, το 33% δήλωσε πως ο Ομπάμα είναι ο χειρότερος πρόεδρος που είχαν οι ΗΠΑ, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάσσεται Τζορτζ Μπους ο νεότερος με 28%.

Καλύτερος πρόεδρος ψηφίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος Ρόναλντ Ρίγκαν (1981-89) με ποσοστό 35%, και ακολουθούν ο Μπιλ Κλίντον με 18% και ο Τζον Κένεντι με 15%.

Οι πολίτες ωστόσο εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το εάν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα σε περίπτωση που το 2012 εκλεγόταν ο Μίτ Ρόμνεϊ: Το 45% εκτιμά πως θα είχε χειριστεί καλύτερα τις κρατικές υποθέσεις, ενώ το 38% χειρότερα.

Οι ψηφοφόροι φαίνεται να «μαυρίζουν» τους χειρισμούς του Ομπάμα σε μία σειρά από ζητήματα. Σε κεντρικό επίπεδο, το 54% εμφανίστηκε δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση του πρώτουαφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ.

Μόνο το 40% εγκρίνει τους χειρισμούς της σε οικονομικά θέματα, πάντως ο ένας στους δύο (50%) δίνει «θετικό» βαθμό στην περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθείται.

NewPost