Επαφές ΥΦΥΠΕΞ με τα κόμματα ενόψει της νέας σύσκεψης για το Σ/Ν του ΣΑΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ολοκλήρωσε τις διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα ο Υφυπουργός Εξωτερικών  Κυριάκος Γεροντόπουλος αναφορικά με το νέο Νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, που θα συζητηθει σήμερα  Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 στη σύσκεψη της Οργνωτικής και Αναθεωρητικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει στο Υπουργειο Εξωτερικών.

Ο κ. Γεροντόπουλος τις τελευταίες μερες δέχθηκε αλληλοδιδόχως στο γραφείο του τους εκπροσώπους των κομμάτων που είναι επιφορτισμένοι με τον τομέα του Απόδημου Ελληνισμού.

Ειδικότερα ο υφυπουργός δέχθηκε τον Τέρενς Κουικ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον  Ιωάννη Γκιόκα, από το ΚΚΕ,  τον  Βασίλη Πριμικήρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την  Κατερίνα Αυξεντίου από το ΠΑΣΟΚ και τον  Γρηγόρη Ψαριανό από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο κ. Γεροντόπουλος. όπως πληροφορείται η ΡΗΡ,  ζήτησε να δει και τον πρέσβη Μαλλιά, από το «Ποτάμι», αλλά απουσίαζε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΗΡ, διαφωνίες φαίνεται να έχουν εκφραστεί,και μάλιστα ζωηρές, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για την σχεδιαζόμενη συμμετοχή και φυσικών προσώπων στο ΣΑΕ, αλλά και από το ΚΚΕ επί της αρχής.

Αντίθετα, τόσο ο κ. Κουϊκ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσο και ο κ. Ψαριανός από την ΔΗΜ.ΑΡ. φ αίνεται να συμφωνούν με την κυβέρνηση επί της αρχής του Σχεδίου Νόμου.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τρίτη σύσκεψη της Επιτροπής στο ΥΠΕΞ καθώς πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν διϊστάμενες απόψεις και μεταξύ των συνέδρων ενώ κάποια μέλη της Επιτροπής προερχόεμνα από τον Απόδημο Ελληνισμό,  λέγεται ότι διαφωνούν με  σημαντικά άρθρα του νομοσχεδίου.

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 11 το πρωϊ και ήδη βρίσκονται στην Αθήνα τα περισσότερα μέλη του πρώην προεδρείου ΣΑΕ ενώ αμφίβολή είναι η παρουσία της Γραμματέως Όλγας Σαραντοπούλου και του συντονιστή Ν. Αφρικής Χάρη Γκουβέλη.

Επίσης δεν θα συμμετάσχει ο νεοεκλεγής συντονιστής Ωκεανίας και Άπω Ανατολής Γιώργος  Αγγελόπουλος, ο οποίος την περασμένη Κυριακή επανεξελέγη από το συντονιστικό του ως Συντονιστής ΣΑΕ περιφέρειας Ωκεανίας και Απω Ανατολής..