Τα “χαράτσια” κτύπησαν και τους Ελληνο-αιγυπτιώτες! Αντίδραση του π. Προέδρου ΣΑΕ Στεφ. Ταμβάκη

TA ΕΠΑΡΑΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΆΧΙΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟᾹΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ- ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το ακουσαμε και αυτο σημερα  μετα την κυριακατικη λειτουργια μας στον καθεδρικο μας Ναο του Αγιου Σαββα του Ηγιασμενου στην Αλεξανδρεια Αιγυπτου και ἑκ των πραγματων απευθυνουμε την ακολουθη “ανοιχτη επιστολη”στην Ελληνικη Κυβερνηση με τιτλο “Φτανει πια” !!!

Προς την Ελληνικη Κυβερνηση – Αρμοδια Υπουργεια

Μετα λυπης μας ακουσαμε σημερα οτι  οι ελαχιστοι εναπομειναντες Ελληνοᾱιγυπτιοι ελαβαν εκκαθαριστικα σημειωματα μετα οποια η ελληνικη Πολιτεια (ΔΟΥ) ζητουν να φορολογηθουν οι πενιχρες συνταξεις των 400-500 Ευρω τις οποιες λαμβανουν οι ελαχιστοι εναπομειναντες Ελληνο αιγυπτιοι και οι οποιοι ως γνωστος εδω και πολλα χρονια “Φυλασσουν Θερμοπυλες”κατω απο αντιξοες συνθηκες φθανοντας στο σημειο να ζητουν “δανεικα”απο τις Ελληνικες Κοινοτητες μας ωστε να πληρωσουν τις “δοσεις” που τους επβληθηκαν στα εκκαθαριστικα τους σημειωματα ΔΟΥ που ελβαν απο την Ελλαδα και τα οποια δεν ειναι σε θεση να πληρωσουν

Αυτες οι λιγες και πενιχρες συνταξεις δεν πρεπει καθ ουδενα τροπο να υποκεινται σε φορολογηση ως ἑισοδημα” και να ταυτιζονται με συνταξεις Ελληνων που διαμενουν στην Ελλαδα απολαμβανοντας πρωτιστως την ασφαλεια –την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη  και τις ομορφιες της χωρας μας με οτι αλλο συνεπαγεται

Αυτες οι πενιχρες συνταξεις που θεσπισε η Ελληνικη Πολιτεια πριν πολλα χρονια δεν πρεπει καθ ουδενα τροπο  να φορολογουνται ουτε για ενα ευρω !! αν θελει η Μητερα Πατριδα να εχει τους ελαχιστους 300 του Λεωνιδα να “φυλασσουν Θερμοπυλες” που συμφωνα με τους αξιολογους Προεδρους της ΕΚΑ και ΕΚΚ η περιουσια σε ακινητα και αλλα-ανερχεται στο αστρονομικο ποσο των  10 δις Ευρω ενω ειναι γνωστα τοις πασοι η πληθωρα ακριβων και επιβλητικων  ακινητων ( Σχολειων-εκκλησιων–συλλογων ευαγων ιδρυματων¨) οπως αναγραφονται στις εκαστοτε ετησιες Λογοδοσιες της ΕΚΑ και ΕΚΚ

Το ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ειχε δημοσιευσει πολλα αρθρα επ αυτων των ακινητωνκαι ζητησε να χαρακτηριστουν οι  ελαχιστοι εναπομειναντες “φυλακες” Ελληνοαιγυπτιωτες σαν “φρουροι”αυτης της τεραστιας κληρονομιας πασιγνωστων Μεγαλων Ελληνων Ευεργετων”οι οποιοι  τοσο απλοχερα κατασκευσαν και δωρησαν στις εκαστοτε Ελληνικες Κοινοτητες Αιγυπτου -ολα αυτα τα επιβλητικα κτιρια τα οποια συμφωνα με τις συμβασεις που υπεγραφησαν μεταξυ Ελλαδος και Αιγυπτου τελικος κληρονομος ειναι το Ελληνικο Δημοσιο αν καποτε διαλυθουν αυτες οι Κοινοτητες  (ΕΚΑ και ΕΚΚ) τις οποιες μαζι με τα ΔΣ τους κρατουν με “νυχια και δοντια”” οι πετυχημενοι προεδροι κ.κ Γιαννης Σιοκας (ΕΚΑ) και Χρηστος Καβαλης (ΕΚΚ)

Διαφορετικα οι ελαχιστοι εναπομειναντες Ελληνες της Αιγυπτου εχουν την εναλλακτικη λυση του επαναπατρισμου στην Ελλαδα  να προστεθουν στην σωρεια ανεργων του ΟΑΕΔ και ΟΓΑ εγκαταλειποντας ολες αυτες τις Ελληνικες περιουσιες στο ελεος του Θεου.

Σεις αποφασιζετε

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

————-

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Π. ΤΑΜΒΑΚΗΣ

Επιστολή στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βανιζέλο έστειλε ο π. Πρόεδρος του ΣΑΕ Στεφ. Ταμβάκης αναφορικά με το ζήτητημα της φορολόγησης των συνταξιούχων ομογενών θέτωντας επί τάπητος το όλο ζήτημα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

63, Alexander the Great Str., Chatby 21131, Alexandria, Egypt Tel: +20 3 4864969 – Fax:+20 3 4863843 http://www.tamvakis.com * e-mail : sp@tamvakis.com

Αλεξάνδρεια 12 Ιουνίου 2014

Κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο

Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Υπουργό των Εξωτερικών

Αθήνα

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Με το νόμο 4110/2013 άλλαξαν οι κλίμακες φορολογίας των φορολογουμένων στην Ελλάδα, οι οποίες για τους μισθωτούς είναι από 22% μέχρι 42%. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν εκπτώσεις φόρου λόγω δαπανών διαβίωσης, ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, και ανάλογα με το βαθμό αναπηρίας.

Ο π. πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης.

Ο π. πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης.

Από τις εκπτώσεις αυτές (παρ.11 – άρθρο 1 του Ν.4110/2013), εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, οι οποίοι έχουν αποκτήσει εισόδημα από πηγή που βρίσκεται στην Ελλάδα και ταυτόχρονα καλούνται να προσκομίσουν και σωρεία δικαιολογητικών για την φορολογική τους κατάσταση, στη χώρα που διαμένουν.

Αυτή η αλλαγή ισχύει για τα εισοδήματα του 2013 και θα γίνει αντιληπτή σε όσους υποβάλλουν φέτος την φορολογική τους δήλωση μέχρι τέλος Ιουνίου 2014, αφού θα πληρώσουν αυξημένη φορολογία λόγω αύξησης του συντελεστή από το 10% στο 22%.

Το νέο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων, το οποίο προσφάτως μόνο λύθηκε, αλλά και αυτό όχι τελείως.

Η νέα απόφαση του Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας έχει προκαλέσει ανησυχία αλλά και αντιδράσεις στους Ομογενείς και κυρίως στους συνταξιούχους, που ζουν μόνο από την ελάχιστη σύνταξη γήρατος, η οποία τους κατατίθεται με αρκετή καθυστέρηση και βλέπουν μια άνευ λόγου φοροεπιδρομή προς το πρόσωπο τους. Ταυτόχρονα αναρωτιούνται πως θα καταφέρουν να εκπληρώσουν αυτές τις νέες βεβαρυμμένες φορολογικές τους υποχρεώσεις προς το Ελληνικό δημόσιο.

Εμείς οι Έλληνες της Αιγύπτου, ένα μικρό αλλά ιστορικό κομμάτι του απανταχού ελληνισμού, αισθανόμαστε πικρία και απογοήτευση γιατί από τη μία πλευρά ακούμε εύσημα από τον κάθε κυβερνητικό παράγοντα, που τυχαίνει να επισκεφθεί την χώρα μας και συναντάται με την ελληνική παροικία και από την άλλη πλευρά λαμβάνονται αποφάσεις, στο πλαίσιο της σκληρής οικονομικής πολιτικής που εξουθενώνει τους συνταξιούχους και τους μικροεισοδηματίες συμπαροίκους μας και τους οδηγεί στην απελπισία.