Αναμένεται η απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για Κασιδιάρη

Μετά τις 2 το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείρισή του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ολοκλήρωσε τη συμπληρωματική απολογία του για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως είπε κάνει δήλωση πριν καθώς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάληξη της ημέρας, υπονοώντας πως μπορεί και να προφυλακιστεί.

Τόνισε πως απολογείται για δύο καραμπίνες που κατείχε νόμιμα στο σπίτι του, η μία μάλιστα ανήκε στον πατέρα του, και οι οποίες είναι κυνηγετικά και όχι πολεμικά όπλα.

Η κατηγορία είπε είναι αστεία και η δίωξη πολιτική. Τέλος επικαλέστηκε δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση που είχε πει πως «το να κατηγορείται ένας βουλευτής για ένα όπλο κάτι υπάρχει πίσω από αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασιδιάρης απολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία της δικογραφίας που αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Νίκος Μίχος, τέθηκε χθες σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι το Συμβούλιο Εφετών να αποφανθεί για την προφυλάκισή του ή μη.