Ρακιντζής: Ακόμη να απολυθεί εργαζόμενος που έλειπε 5 χρόνια από την υπηρεσία του!

Ακόμη… εκκρεμεί η απόλυση ενός υπαλλήλου του ΕΚΑΒ Πέλλας που απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του για πέντε ολόκληρα χρόνια χωρίς να συγκινηθεί κανείς. Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, αναφέροντας ότι για το θέμα εκκρεμεί υπόθεση και για τον προϊστάμενό του που φέρεται να έκανε τα «στραβά μάτια» όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα
με ρεπορτάζ της Ημερησίας ο συνδικαλιστής ήταν μέλος στο πλήρωμα ενός ασθενοφόρου, και δεν πήγαινε στην υπηρεσία του, αλλά ούτε τον αναζήτησε επισήμως και κανείς! Κατά το διάστημα από το 2006 έως το 2011 το όνομα του δεν υπήρχε στα προγράμματα εργασίας (βάρδιες) της υπηρεσίας του αλλά ούτε και ο ίδιος εμφανίστηκε στην εργασία του. Τακτική, σχεδόν σε ημερήσια βάση ήταν όμως η παρουσία του σε καφενείο που διατηρούσε η αδελφή του!
Ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ απουσίαζε από την 1η Δεκεμβρίου του 2006 έως και την 9η Νοεμβρίου 2011 από την υπηρεσία του. Τέθηκε ωστόσο σε αργία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.
«Δεν παρείχε καμία υπηρεσία, εξαφανιζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα Με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν πρέπει να φύγει από το δημόσιο, αλλά ακόμη δεν έχει επιβληθεί η ποινή» σημείωσε ο κ. Ρακιντζής.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης εξήγησε στον ΣΚΑΪ ότι στις μικρές κοινωνίες υπάρχει ομερτά, και κανείς δεν τολμούσε να καταγγείλει τον «κοπανατζή» υπάλληλο, καθώς ήταν και τοπικός συνδικαλιστής.

Ζήτησε να επανέλθει το κώλυμα εντοπιότητας στις κρίσιμες λειτουργίες του κράτους ο ντόπιος δεν μπορεί να προσφέρει τις ανάλογες υπηρεσίες λόγων των δεσμών που έχει.

Πηγή: http://www.skai.gr