Παπαγεωργόπουλος: Ζητά παρέμβαση πρωθυπουργού και αθώωση!

Λίγες μέρες μετά την ανατροπή των ισοβίων και της καταδίκης του σε 12 χρόνια φυλακή, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με επιστολή του μέσα από τη φυλακή μιλά για απόφαση σκοπιμότητας και ζητά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης για να αποφυλακιστεί.

Ο πρώην δήμαρχος, είδε την ποινή του από ισόβια (σε πρώτο βαθμό) να “πέφτει” στα 12 χρόνια, αφού η κατηγορία για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης μετατράπηκε από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιμένει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση και μιλά για απόφαση σκοπιμότητας εξαιτίας της οριακής πλειοψηφίας (3-2) του δικαστηρίου για την παραμονή του στη φυλακή. Ο καταδικασμένος πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά από τον Άρειο Πάγο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβουν και να ζητήσουν ενημέρωση για την υπόθεσή του.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το 3μελες εφετείο Θεσσαλονίκης την 27-2-2013 με καταδίκασε σε ΙΣΟΒΙΑ -να πεθάνω δηλαδή στην φυλακή- διότι ένας υπάλληλος από τους 4.500 υπαλλήλους του Δήμου, άγνωστος σε εμένα, ΔΗΘΕΝ:

1. ΔΕΝ ΥΠΕΞΑΙΡΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΤΟ 1999, πριν δηλαδή ορκιστώ Δήμαρχος.
2. Δεν μπορούσε να υπεξαιρεί χωρίς την βοήθεια του ….Δημάρχου και γι’ αυτό το 3μελές με καταδίκασε για ΑΜΕΣΗ συνέργεια!
3. Μόλις το 1999 έγινα Δήμαρχος ΑΡΧΙΣΕ να υπεξαιρεί και συγκεκριμένα «από τα μέσα Απριλίου 1999 με ποσά της τάξεως των 5 -6 εκατ. δραχμών τον μήνα»
4. Υπεξαίρεσε το 1999 από τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) 58 ΕΚ. δρχ.

Στο 5μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης κατετέθησαν ΕΓΓΡΑΦΑ και ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ τα οποία δεν αμφισβητήθηκαν από κανένα και τα οποία απέδειξαν ότι:

1. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος υπεξαίρεσε 228 φορές ΠΡΙΝ ΓΙΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΡΙΝ δηλαδή το 1999!
2. Δεν είχε καμία ανάγκη τον Δήμαρχο και κανένα μέλος της Διοίκησης για να υπεξαιρεί. Όπως υπεξαιρούσε πριν το 1999 έτσι συνέχισε και μετά. Άλλωστε είχα εκχωρήσει όλες τις αρμοδιότητές μου στους Αντιδημάρχους Οικονομικών που αθωώθηκαν στο 3μελές
3. Τον Απρίλιο- Μάιο κ.λ.π. του 1999 δεν υπεξαίρεσε ούτε 1 € όπως βεβαιώνει και το Ελεγκτικό Συνέδριο στον κατασταλτικό έλεγχο που διενήργησε για το 1999.
4. ΔΕΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ το 1999 από τον Φόρο Μισθωτών υπηρεσιών ούτε 1 € όπως βεβαιώνει επίσης το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αντί λοιπόν μετά από όλα τα παραπάνω να προχωρήσει το Δικαστήριο στην πανηγυρική αθώωσή μου, ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑ 6Η ΦΟΡΑ την εναντίον μου κατηγορία και αντί για ΑΜΕΣΗ συνέργεια και ισόβια, με καταδίκασε χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο για ΑΠΛΗ συνέργεια και 12 χρόνια κάθειρξη!

Βεβαίως υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη με ΟΡΙΑΚΗ πλειοψηφία 3-2!

2 Εφέτες, μία εκ των οποίων Πρόεδρος Εφετών, ψήφισαν βάσει των εγγράφων αποδεικτικών στοιχείων την ΠΛΗΡΗ ΑΘΩΩΣΗ μου, οι άλλοι δε τρεις την αλλαγή του κατηγορητηρίου!

Να γιατί ζητώ από την ηγεσία του Αρείου Πάγου τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρωθυπουργό να ζητήσουν ενημέρωση για όλα τα παραπάνω.
Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να μην έχω μια δίκαιη δίκη αλλά μια απόφαση που από μακριά φαίνεται ότι είναι ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.