Σαμαράς στον τραυματία αστυνομικό: Μας έκανες υπερήφανους

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό φρουρό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε στη συμπλοκή με τον Νίκο Μαζιώτη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μοναστηράκι.
Ο 29χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατωτικό Νοσοκομείο, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό και, όπως ήταν αναμενόμενο, έμεινε έκπληκτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς, τηλεφώνησε στον τραυματία από τις Βρυξέλλες και του είπε «Συγχαρητήρια. Μας έχεις κάνεις όλους περήφανους, έδειξες μεγάλη γενναιότητα».
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια τον ρώτησε «Ξέρεις με ποιον μιλάς;» και ο ειδικός φρουρός απάντησε με αμηχανία «Με τον πρωθυπουργό».
Φωτογραφία ΑΠΕ -ΜΠΕ
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Ποιός είναι

Μόλις 29 ετών, παντρεμένος με ένα παιδάκι, είναι ο ειδικός φρουρός που έδωσε χθες μάχη σώμα με σώμα με τον επικίνδυνο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τη σύλληψή του.

Ο καταγόμενος από την Πάτρα Ν.Π., o oποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στην ευρύτερη περιοχή συμμετέχοντας στην επιχείρηση «Θησέας» για το παρεμπόριο, χωρίς να λογαριάσει τον κίνδυνο για τη ζωή του καταδίωξε τον Μαζιώτη στα στενά του Μοναστηρακίου. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα. Ο επικίνδυνος τρομοκράτης, όταν ένιωσε ότι εγκλωβίζεται από παντού φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του ειδικού φρουρού τουλάχιστον δύο φορές. Η μία σφαίρα σταμάτησε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του ειδικού φρουρού και η δεύτερη τον βρήκε στο μηρό, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα.

Ο ειδικός φρουρός μεταφέρθηκε αμέσως μετά το περιστατικό στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμιά ανησυχία. Με τον ειδικό φρουρό επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες και ο πρωθυπουργός, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή:iefimerida.gr