ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Απρόβλεπτη χώρα

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Στην Ελλάδα όλα είναι πλέον απρόβλεπτα. Γίναμε και μια μοντέρνα καλοκαιρινή περιπέτεια!  Σαν τα μπουρίνια. Που θα πει πως εκεί που ο ήλιος σε τσουρουφλίζει, συνεφιάζει και ανοίγουν οι κρουνοί του ουρανού! Γίναμε εντελώς τροπικό κλίμα!

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έγινε, κι αυτή ολόκληρη, φυσικά απρόβλεπτα, ένα «έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων»!

Ενίοτε, πάντα απρόβλεπτα, πέφτει ΚΑΙ μέσα! Κάνουν, πάντως, καλή δουλειά!

Έτσι είναι οι προβλέψεις. Αλλιώς, θα πιάναμε όλοι το 13άρι στο ΠΡΟ ΠΟ και θα είχαμε λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα!

Ούτε οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι πλέον προβλέψιμες! Εκεί που πανηγυρίζουμε ότι θα έχουμε φοροελαφρύνσεις, το οικονομικό επιτελείο ψάχνει να βρει νέους τρόπους να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Πάνω που θριαμβολογούσαμε ότι επιτέλους επιλύεται το φορολογικό των ομογενών, έρχεται απρόβλεπτα μια διευκρινιστική εγκύκλιος που από μόνη της χρήζει …πολλαπλών διευκρινήσεων!

Εκεί που είμασταν σίγουροι ότι γεννιέται το νέο ΣΑΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ρελάνς και όλα βρίσκονται και πάλι στην αρχή της εξασφάλισης των αναγκαιούντων «κουκιών» για την ψήφιση του νομοσχεδίου!

Και ο Γεροντόπουλος να θέλει, απρόβλεπτα, για τους Απόδημους εθνική συναίνεση και ψήφους περίπου όσους και για την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας!

Πάει! Καταντήσαμε μία εντελώς απρόβλεπτη χώρα!

Ξεκινάς να πας το πρωϊ στη δουλειά σου (όσοι τελοσπάντων εξακολουθούν να έχουν εξασφαλισμένο αυτό το …αγαθό!) και στη διαδρομή πέφτεις επάνω στην αναβίωση της «άγριας Δύσης» στο κέντρο της Αθήνας!  Με ανθρωποκυνηγητό, με κλέφτες κι αστυνόμους, με τρομοκράτες και χειροβομβίδες…  Με τις σφαίρες να πέφτουν δίπλα σου σαν το χαλάζι και εσύ να νοιώθεις πρωταγωνιστής σε ταινία του Χόλλιγουντ…

Θα είσαι, μάλιστα, εξαιτερικά τυχερός αν αντί για το γραφείο δε βρεθείς στον «Ευαγγελισμό»!

Απρόβλεπτες έγιναν και οι Κυριακές μας! Θέλεις να επωφεληθείς από την αργία να πας να κάνεις τα ψώνια σου. Κατεβαίνεις στην Ερμού και τα καταστήματα είναι ανοικτά οι υπάλληλοι, όμως …απεργούν!

Ε, κάναμε ένα βήμα. Ανοίξαμε τα μαγαζιά. Το επόμενο βήμα θα είναι να πείσουμε τους υπαλλήλους να περνούν τις Κυριακές τους αντί στους δρόμους με πλακάτ, μέσα στα μαγαζιά με τους πελάτες! Έτσι κι αλλιώς στο σπίτι τους πια δεν μένουν…

Απρόβέπτη χώρα η χώρα μου.

Γι αυτό είναι και τόσο ωραία.

Τό ‘χουμε ξαναγράψει: Δεν σ΄αφήνει ποτέ να πλήξεις!..