Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε η επίτροπος Μάλμστρομ

Αθήνα
Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε το μεσημέρι η ευρωπαία επίτροπος, Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία βρίσκεται από τη Δευτέρα στη χώρα μας. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Η κ. Μάλμστρομ θα συναντηθεί, επίσης, με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια και με την νεοεκλεγείσα περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η ευρωπαία επίτροπος θα συζητήσει με την κυβέρνηση μέτρα για την υποστήριξη των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο.

Τη Δευτέρα επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Επέβλεψε από κοντά τις υποδομές, συνομίλησε με το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και με τους μετανάστες, ενώ ενημερώθηκε από τους υπουργούς που τη συνόδευαν (Β.Κικίλια και Μ.Βαρβιτσιώτη) για τις «δραματικές διαστάσεις» που έχει πάρει η παράνομη μετανάστευση τους τελευταίους μήνες.

Με αφορμή την επίσκεψη της επιτρόπου στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε: «Η συνεχιζόμενη ροή μεταναστών προς την Ελλάδα, η εθνική και ευρωπαϊκή στρατηγική για τη διαχείριση των συνόρων αλλά και τα αποτελέσματα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της επιτρόπου Μάλμστρομ».

Πρόσθεσε πως «η παρουσία της επιτρόπου στη χώρα μας καταδεικνύει ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, έτοιμη να παράσχει υποστήριξη ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες διαδικασίες προστασίας των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Η Ελλάδα, παρά το τέλος της προεδρίας, δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να δουλεύει, με τη βοήθεια της ΕΕ, για ένα λειτουργικό και αποδοτικό σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών».

Newsroom ΔΟΛ