Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην Αυστραλία

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, θα επισκεφθεί την Αυστραλία, εκτός απροόπτου, τον προσεχή Νοέμβριο για να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Μελβούρνη για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την αδελφοποίηση της Μελβούρνης με τη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του δημάρχου Μελβούρνης, Robert Doyle.
Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί στις εκδηλώσεις στον πρόεδρο της Ένωσης Θεσσαλονικέων Μελβούρνης «Ο Λευκός Πύργος», κ. Παύλο Μαυρουδή, και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης, κ. Ιάκωβο Γαριβάλδη, οι οποίοι του επέδωσαν τη γραπτή πρόσκληση από το Μελβουρνιώτη ομόλογό του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Θεσσαλονικέων, οι κ. Μαυρουδής και Γαριβάλδης συναντήθηκαν προχθές, Τετάρτη, με τον κ. Μπουτάρη στο γραφείο του, στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης Θεσσαλονικέων με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μελβούρνης και της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να εξασφαλίσουν στήριξη των Δήμων Θεσσαλονίκης και Μελβούρνης για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την αδελφοποίηση της Μελβούρνης με τη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι κατά την «άκρως εγκάρδια συνάντηση» οι κ. Μαυρουδής και Γαριβάλδης επέδωσαν δύο επιστολές στον κ. Μπουτάρη «η μία προερχόμενη από το δήμαρχο Μελβούρνης Lord Mayor Robert Doyle προσωπικά προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που τον καλούσε στις εκδηλώσεις αδελφοποίησης που διοργανώνονται στη Μελβούρνη κατά το 2014. Η δεύτερη επιστολή, προερχόμενη από το Δ.Σ. της Ένωσης Θεσσαλονικέων, συνεχάρη τον κ. Μπουτάρη για την επανεκλογή του στη θέση του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης και τον καλούσε, επίσης, να παραστεί των εκδηλώσεων στη Μελβούρνη φέτος.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανόμενης και της παρούσας κατάστασης στις δύο αδελφές πόλεις, όπως και τις κοινότητες των Ελλήνων στη μακρινή Αυστραλία. Το σημαντικότερο γεγονός, όμως, είναι ότι ο κ. Μπουτάρης, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, με τα λόγια του έδειξε ότι εκτός απροόπτου θα έρθει στη Μελβούρνη γύρω στις 18-19 Νοεμβρίου με σκοπό να παραβρεθεί στις επαγγελματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της αδελφοποίησης, που διοργανώνει η Ένωση Θεσσαλονικέων μαζί με άλλους φορείς, όπως και με τη στήριξη του Δήμου Μελβούρνης, του Victorian Multicultural Commission και της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτωρίας.

ΠΗΓΗ:Neoskosmos.com