«Γκολ» αγάπης από τον Μόρα για να σώσει τον αδερφό του στην Αυστραλία

Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ: Neoskosmos.com

Ο γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας, βρίσκεται στην Αυστραλία για να γίνει δότης και να

Υποδοχή σταρ επιφύλασσαν οι μαθητές του Oakleigh Grammar στον Βαγγέλη Μόρα και όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Φώτος: Κώστας Ντεβές

Υποδοχή σταρ επιφύλασσαν οι μαθητές του Oakleigh Grammar στον Βαγγέλη Μόρα και όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Φώτος: Κώστας Ντεβές

σώσει τον αδελφό του Δημήτρη, που πάσχει από λευχαιμία.
Όπως πληροφορείται ο «Νέος Κόσμος», ο Βαγγέλης στις 2 Αυγούστου θα υποβληθεί σε επέμβαση στο νοσοκομείο Alfred της Μελβούρνης, κατά την οποία θα δωρίσει μυελό των οστών, μόσχευμα το οποίο, στη συνέχεια, θα δοθεί στον αδελφό του Δημήτρη.

Η ιστορία του Δημήτρη Μόρα, συγκίνησε ιδιαίτερα την ελληνική παροικία της Μελβούρνης, που από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε με λευχαιμία, στάθηκε στο πλευρό του, βοηθώντας με ερανικές προσπάθειες να καλυφθεί μέρος των εξόδων νοσηλείας του.

Ο 32χρονος Δημήτρης Μόρας ήρθε για διακοπές στην Αυστραλία τον Μάρτιο. Μία ξαφνική αδιαθεσία στάθηκε η αιτία να επισκεφθεί το νοσοκομείο Alfred. Η διάγνωση των γιατρών ήταν καταπέλτης για τον νεαρό άνδρα. Μετά τις σχετικές εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από λευχαιμία. Ο Δημήτρης εισήλθε στο νοσοκομείο στις 7 Απριλίου και επειδή οι γιατροί που τον παρακολουθούν έκριναν επικίνδυνη έως απαγορευτική για την υγεία του άτυχου νέου οποιαδήποτε μετακίνηση, μέχρι σήμερα παραμένει εκεί.

Και παρά το γεγονός ότι η ελληνική παροικία της Μελβούρνης στάθηκε στο πλευρό του Δημήτρη, αλλά και των γονιών του, που έσπευσαν στην Αυστραλία για να βρίσκονται κοντά στο παιδί τους, αυτό δεν ήταν αρκετό για να σωθεί ο Δημήτρης.

Οι θεράποντες γιατροί του Δημήτρη αποφάνθηκαν ότι η μόνη σωτηρία για τον 32χρονο ήταν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Στο κάλεσμα των γιατρών για την ανεύρεση του μοσχεύματος σωτηρίας, ανταποκρίθηκε άμεσα ο αδερφός του, Βαγγέλης, ο οποίος, μετά από τις σχετικές εξετάσεις στην Αθήνα, αποδείχθηκε συμβατός δότης.

Μάλιστα, επειδή η κατάσταση του Δημήτρη, που αυτό το χρονικό διάστημα δέχθηκε χημειοθεραπείες, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, η μετάβαση του αδερφού του Βαγγέλη, στην Αυστραλία για να δώσει το σωτήριο μόσχευμα, ήταν εσπευσμένη.

Ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας (πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στην Βερόνα της Ιταλίας), έφτασε στη Μελβούρνη πριν από λίγες μέρες και θα παραμείνει στη Μελβούρνη έως τις 4 Αυγούστου. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Ιταλία.

Την περασμένη Δευτέρα ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής, εκτός από το νοσοκομείο που επισκέπτεται κάθε μέρα, επισκέφθηκε και το ελληνικό Κολλέγιο Oakleigh Grammar, που βρίσκεται στο Oakleigh της Μελβούρνης, και συναντήθηκε με μαθητές και δασκάλους του σχολείου, οι οποίοι, ομολογουμένως, τον αποθέωσαν.