Δημήτρης αντί Ντόρα ο επόμενος επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν;

Αθήνα

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα είναι η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε το Σάββατο τηλεφωνικά με τη βουλευτή της ΝΔ, η οποία βρίσκεται στην Κέρκυρα και της ανακοίνωσε την απόφασή του.

Μετά την εξέλιξη αυτή τα βλέμματα στρέφονται στον υπουργό Εθνικής Αμυνας και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο ο πρωθυουργός αναμένεται να συναντηθεί το πρωί της Κυριακής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σάββατο υπήρξε επικοινωνία και μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλου, στη διάρκεια της οποίας κλείστηκε το ραντεβού της Κυριακής, χωρίς όμως να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Όσον αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και της κ. Μπακογιάννη πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ο εξής διάλογος:

– Ντόρα, δυστυχώς το εγχείρημα δεν βγαίνει, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

– Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι, απάντησε η πρώην υπουργός και η σύντομη συνομιλία τους έληξε στο σημείο αυτό.

Αμέσως μετά την επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό η κ. Μπακογιάννη δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα και, όπως ανέφερε η ίδια, τους απαντούσε: «Κάθε εμπόδιο σε καλό».

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε εκφράσει τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο την επιθυμία της να προταθεί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για τη θέση του Επιτρόπου είχαν ακουστεί και τα ονόματα του νυν υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά και της νυν επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη, που θα επιθυμούσε να ανανεωθεί η θητεία της. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, οι δύο αυτές υποψηφιότητες επισκιάστηκαν από εκείνη του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Newsroom ΔΟΛ