ΗΠΑ: Ομογενείς στέλνουν τρόφιμα και φάρμακα για τους φτωχούς στην Ελλάδα

Το ομογενειακό Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief) συνεχίζει να συγκεντρώνει και να διανέμει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, τον Μάιο και τον Ιούνιο παραδόθηκαν 720 δέματα βοηθείας σε ισάριθμες οικογένειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σπέτσες και Καλύβια. Η επόμενη διανομή θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή και θα συμπεριληφθούν οικογένειες στο Γύθειο Λακωνίας. Στις διανομές θα παρευρεθούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος από τη Νέα Υόρκη.

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων στις ΗΠΑ για την αγορά και τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχουν αποσταλεί περίπου 200.000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και διανεμηθεί σχεδόν 135 τόνοι τροφίμων σε 12 χιλιάδες οικογένειες.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος εξέλεξε ως νέο μέλος του τον ομογενή επιχειρηματία Αναστάσιο Φιλιππάκο.