Δηλώσεις του Πρόεδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξ. στην “ΡΗΡ”

Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος

Με την επανεκλογή του Χρυσόστομου Δήμου στην προεδρία του Π.Σ.Η.Ε. έληξαν οι εργασίες του 3ου τακτικού Συνεδρίου (24-27 Ιουλίου 2014).

Μετά την εκλογή του ο Πρόεδρος Χρυσόστομος Δήμου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις αποκλειστικά για την “Panhellenic Post”:

Ο επανεκλεγής πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Χριστόφορος Δήμου

Ο επανεκλεγής πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Χρυσόστομος Δήμου

«Κατ’ αρχήν κ. Σουτόπουλε, σας ευχαριστώ που παρευρεθήκατε καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου μας εκπροσωπώντας την “Panhellenic Post” . Η θεματολογία του Συνεδρίου ήταν πλούσια και ήταν αφιερωμένη στο τρίπτυχο: Παιδεία-Πολιτισμός (αφιέρωμα στον αείμνηστο καθηγητή κ. Νικόλαο Σταύρου, πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, έκθεση φωτογραφίας), Επιχειρηματι-κότητα (προφίλ Περιφέρειας Ηπείρου και δυνατότητες ανάπτυξής της), και Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Όλα τα παραπάνω θέματα αναπτύχθηκαν από έγκριτους επιστήμονες, τεχνοκράτες, αλλά και γνώστες του Διεθνούς Δικαίου και στρατηγικούς αναλυτές. Συγχρόνως υπήρχε και η παράλληλη συνεδρία για τους νέους επιχειρηματίες ώστε να τους δώσουμε ευκαιρίες για νέο ξεκίνημα και επενδύσεις στο εξωτερικό. Τέλος βραβεύσαμε τους Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες και δώσαμε

πιστοποιητικά ελληνομάθειας στους νέους απόδημους ηπειρώτες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα αυτό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ήταν ένα γόνιμο συνέδριο που είχε σχέση με την δικτύωση, την επιχειρηματικότητα, την παιδεία, τον πολιτισμό, την προοπτική επιβίωσης του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού αλλά τώρα χρειάζεται να κάνουμε την υπέρβαση για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων».

«Στην παρατεταμένη και πολύπλευρη κρίση που περνάει η Ελλάδα, οι ομογενείς οφείλουν να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν ώστε με σαφήνεια, διαφάνεια αλλά και τεχνοκρατική αντίληψη να καταδειχθούν οι στρατηγικοί στόχοι που θα προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια στο εσωτερικό ή θα οδηγήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εξωστρέφεια και στην υιοθέτηση καινοτόμων δράσεων και υποδομών, προβάλλοντας το δικό τους “brand name” για να κατακτήσουν και τις αγορές του εξωτερικού», επισήμανε ο επανεκλεγής πρόεδρος του ΠΣΗΕ. «Ο τουρισμός, τα αγνά ελληνικά προϊόντα και ο πολιτισμός είναι τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου που αξίζει να προβληθούν με το κατάλληλο μάρκετινγκ στο εξωτερικό», συμπλήρωσε ο κ. Δήμου.

«Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο είναι μια ξεκάθαρη πολιτική για τον ελληνισμό της διασποράς, με ακριβείς στόχους και προσανατολισμούς, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες από τη συνέργεια και τη δικτύωση ανάμεσα στο μητροπολιτικό κέντρο και την απανταχού ομογένεια», κατέληξε ο επανεκλεγής Πρόεδρος του ΠΣΗΕ Χρυσόστομος Δήμου.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ Π.Σ.Η.Ε.

Μετά την λήξη των εργασιών του 3ου Τακτικού Συνεδρίου του Π.Σ.Η.Ε.  και τις αρχαιρεσίες, ακολούθησε η ψηφοφορία των μελών για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Π.Σ.Η.Ε.:

Το νέο Δ

Πρόεδρος: Χρυσόστομος Δήμου

Αντιπρόεδρος: Φώτης Γκαλίτσης

Γεν. Γραμματέας: Λευτέρης Δημητρίου

Ταμίας: Ηλίας Γαλανός

Γραφείο Τύπου: Σπύρος Κωσταδήμας

Ειδ. Γραμματέας: Δήμητρα Πέτσα

Αναπλ. Γραμματέας: Εύα Κανδλή

Μέλη: Νίκος Γκατζογιάννης

Θανάσης Νασίκας

Νίκος Βερενάκας

Βασίλης Μπολάνος

Δημήτρης Βάρνας

Κώστας Μάντζιος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: Το νέο Δ.Σ. του Π.Σ.Η.Ε.