Στα «μαλακά» γιατροί που παίρνουν φακελάκια!

Αθήνα

Στα μαλακά ρίχνουν τα πειθαρχικά συμβούλια ακόμα και τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι την ίδια στιγμή που, παρά τις δεκάδες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών, μόνο 12 ποινικές διώξεις έχουν γίνει την τελευταία διετία για αντίστοιχες περιπτώσεις σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον άδικο χαμό του καρδιοπαθούς, ο οποίος για να εγχειριστεί «πλήρωσε» τον θεράποντα ιατρό του, το «Εθνος» αποκαλύπτει την περίπτωση χειρουργού από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2011. Ο συγκεκριμένος γιατρός καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη αλλά τελικά «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ με απόφαση που ελήφθη την 1-7-2014.

Για την ακρίβεια, το ΚΠΣ του επέβαλε ποινή παύσης ενός έτους και την επόμενη μέρα επέστρεψε στη δουλειά του αφού συμψηφίστηκε η ποινή με την αργία που είχε τεθεί λόγω της σύλληψής του.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής θα καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου με αίτημα την απόλυση του συγκεκριμένου γιατρού.

Οι υποθέσεις, όμως, είναι πολύ περισσότερες. Αν και οι καταγγελίες για «φακελάκια» στα δημόσια νοσοκομεία είναι δεκάδες, μόνο λίγες καταλήγουν στη δικαιοσύνη λόγω του φόβου των ασθενών και των συγγενών τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μόνο 12 περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε επίορκους γιατρούς τη διετία 2013-2014.

Τα ποσά κυμαίνονταν από 400 έως και 2.000 ευρώ ενώ όλες οι υποθέσεις αφορούν χειρουργικές επεμβάσεις.

Newsroom ΔΟΛ