Του έκοψαν τη σύνταξη ΟΓΑ επειδή παίρνει 31 δολάρια σύνταξη από τον Καναδά!

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και κάθε άλλο αρμόδιο απευθύνει ένας Έλληνας Ροδίτης του Καναδά, του οποίου η σύνταξη του ΟΓΑ που εισέπραττε μέχρι και από πριν λίγους μήνες, κόπηκε «μαχαίρι» επειδή οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών, ανακάλυψαν ότι εισέπραττε σύνταξη 31 ευρώ το μήνα από τον Καναδά, όπου είχε εργαστεί πριν από πολλά χρόνια!

Τώρα, τον νομικό “γόρδιο δεσμό” καλείται και πάλι να λύσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στον οποία απευθύνεται ο συμπολίτης με ανοιχτή επιστολή του!
Η υπόθεση αυτή, που δεν αφορά μόνο βέβαια τον συγκεκριμένο πολίτη αλλά προφανώς και άλλους που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς ο άνθρωπος αυτός, στα 71 του χρόνια, θα μείνει για το υπόλοιπο της ζωής του, να ζει με το ποσό των 31 ευρώ το μήνα!
”Ούτε τα φάρμακα της εβδομάδας δεν μπορώ να αγοράσω με το ποσό αυτό. Είναι στα καλά τους; Ας μου κόψουν τη σύνταξη του Καναδά”, είπε μιλώντας σε πλήρη απόγνωση στη «Ροδιακή».
Επικοινώνησα με τον Καναδά κι όταν το ζήτησα και μου είπαν ότι «κύριε εδώ έχουμε σοβαρό κράτος, εργαστήκατε, κάποια χρόνια και τώρα που συμπληρώσατε το όριο ηλικίας σας δικαιούστε αυτό το ποσό. Έχουμε κρατικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να σας κόψουμε τη σύμβαση. Κοιτάξτε να πείσετε και το δικό σας κράτος να σοβαρευτεί!»
Ο Σ.Α. 71 ετών, αδυνατεί να πιστέψει ότι το ελληνικό κράτος τον αφήνει να ζήσει με 31 ευρώ το μήνα για το υπόλοιπο της ζωής του. Έτσι αποφάσισε να στείλει ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας ζητώντας του να του δώσει μια άμεση λύση.

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγαπητέ πρόεδρε, θέλω να μάθετε την αληθινή μου ατυχία. Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που για αυτήν έχω δώσει προσωπικά μεγάλους αγώνες, με «πληρώνει» σήμερα, κόβοντάς μου τη σύνταξη των 342 ευρώ που έπαιρνα, από τις 23 Δεκεμβρίου 2013. Η δικαιολογία είναι ότι επειδή παίρνω σύνταξη 31 ευρώ από τον Καναδά στον οποίο εργάστηκα όταν είχα μεταναστεύσει από τα 19 μου χρόνια μέχρι τα 27 μου χρόνια που επέστρεψα στη Ρόδο.
Ουσιαστικά με καταδικάζετε σε θάνατο. Σήμερα, τόσους μήνες μετά, όπου κι αν πήγα ότι κι αν έκανα κανείς δεν μου έδωσε λύση. Μου είπαν έτσι λέει ο νόμος. Κι εγώ τους έλεγα ότι τους νόμους τους φτιάχνετε εσείς. Πρέπει να σας αναφέρω, ότι είμαι καρδιοπαθής. Κι ότι επίσης είμαι άνθρωπος”.

Πηγή:NewsIt.gr