Φωτορεπορτάζ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού από τη Λιβύη

Αθήνα
Γύρω στις 8 το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποίησε την επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη.

5 φωτογραφίες

Στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί συνολικά 186 πολίτες, εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας), 12 από την Κύπρο, 78 από την Κίνα, 10 από τη Βρετανία, 7 από το Βέλγιο, 1 από τη Ρωσία και 1 από την Αλβανία.

Η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα «Σαλαμίς» με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Newsroom ΔΟΛ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης ασφαλούς εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών υπηκόων από τη Λιβύη εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τα στελέχη της φρεγάτας «Σαλαμίς» που εκτέλεσε αυτήν τη δύσκολη αποστολή.

Στο μήνυμά του, που διαβιβάσθηκε μέσω του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει:

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την άμεση ετοιμότητα και τον άριστο σχεδιασμό και εκτέλεση της επιχείρησης ‘Αγήνωρ’, με την οποία πραγματοποιήθηκε η ασφαλής απομάκρυνση του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας, Ελλήνων πολιτών και ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.

» Η ολοκλήρωση της αποστολής προβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κοινωνικό σύνολο και επιβεβαιώνει τον ενεργό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή. Διαβιβάσατε τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ