«Πράσινο φως» σε συγχωνεύσεις Μέσων Ενημέρωσης

Πέραν των ρυθμίσεων που φέρνει στη διαφήμιση και την το αγγελιόσημο η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζει και ζητήματα λειτουργίας και συγχωνεύσεων ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Η τροπολογία ορίζει ποιες συμπράξεις ΜΜΕ δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις του νόμου και να αποσαφηνιστεί το τοπίο και να δίνει τη δυνατότητα στα Μέσα αυτά να πραγματοποιούν οικονομίες κλίμακας, όπως χρήση κοινών στούντιο ή ίδρυση κοινής εταιρείας παραγωγής.

Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα να συνυπολογίζονται στο ελάχιστο προσωπικό που πρέπει να απασχολείται από τηλεοπτικούς σταθμούς και οι εργαζόμενοι σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις (όμιλος ΜΜΕ) που αποτελούν έντυπο ή ηλεκτρονικό ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα η τροπολογία οριοθετεί τη έννοια της «ενιαίας διεύθυνσης ΜΜΕ» ώστε να καθοριστεί τι είδους συνέργειες επιτρέπονται στο πλαίσιο κοινής διεύθυνσης ΜΜΕ που λειτουργούν στον ίδιο όμιλο.

Πρακτικά με αυτή την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για συγχωνεύσεις Μέσων Ενημέρωσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Πήγασου και του ΔΟΛ, που ζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

Πηγή:newpost.gr/