Νίκη στα πέναλτι για τον φοβερό Ολυμπιακό, μέτρια εμφάνιση και ήττα για ΠΑΟΚ

Αθήνα

Ακόμα μια καλή εμφάνιση, τρίτη σε ισάριθμα παιχνίδια, στην Αμερική έκανε ο Ολυμπιακός, αφού οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν στα πέναλτι την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι (Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι 2-2 κ.α 5-4 πεν.) στην Τρίτη αγωνιστική του «International Champions Cup».

Παρ’όλα αυτά δεν προκρίθηκαν στον τελικό αφού με τη νίκη στα πέναλτι έφτασαν τους 5 βαθμούς (η νίκη στα πέναλτι δίνει 2 βαθμούς), έναν πίσω από την πρωτοπόρο, Λίβερπουλ.

Ήττα και μέτρια εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ σε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Νάπολι στο «Σαν Πάολο» (Νάπολι – ΠΑΟΚ 2-0). Ο «δικέφαλος» που βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ, κρατάει μόνο το τελευταίο 20λεπτο, στο οποίο ανέβασε το ρυθμό του και έκανε κάποιες καλές ευκαιρίες.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στη Μινεάπολη, στο τελευταίο του παιχνίδι για το διεθνές τουρνουά ICC 2014 που διεξάγεται σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στον κανονικό αγώνα, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να προηγούνται δύο φορές (35΄ Γιόβετιτς, 53΄ Κολάροφ με πέναλτι), αλλά τον Διαμαντάκο να «απαντάει» στο 37΄ και στο 66΄, και η ομάδα του Μίτσελ επικράτησε τελικά με 5-4 στα πέναλτι. Να σημειωθεί ότι ο Σιόβας αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις και αποχώρησε στο 13ο λεπτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά, μόλις στο 2ο λεπτό πέτυχαν γκολ με τον Ντομίνγκες, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 13΄ ο Αργεντινός είχε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τα ηνία του ματς, απείλησε με άστοχα σουτ των Γιόβετιτς και Τουρέ, καθώς και με μία προσπάθεια του Κολάροφ που απέκρουσε ο Ρομπέρτο, και τελικά άνοιξε το σκορ στο 35΄ με πλασέ του Γιόβετιτς.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα, μετά από έξοχο συνδυασμό Σαβιόλα και Μανιάτη, ο τελευταίος γύρισε στον Διαμαντάκο και ο νεαρός φορ ισοφάρισε.

Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους η Σίτι έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Μανιάτη να διώχνει προ της γραμμής τα σουτ των Ζουκουλίνι και Γιόβετιτς, όμως λίγο αργότερα ο Νταβίντ Σίλβα κέρδισε πέναλτι από τον Μανωλά και ο Κολάροφ στο 53΄ «έγραψε» το 2-1.

Λίγο αργότερα ο Ρομπέρτο έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Σίλβα και στο 66΄ ο νεοεισελθών Γκαζαριάν πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Διαμαντάκο, ο οποίος απέφυγε τον Χαρτ και πλάσαρε στην κενή εστία ισοφαρίζοντας.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο 85΄, όμως ο Κολοβός έχασε το κοντρόλ μπροστά από τον Χαρτ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί για τους «ερυθρόλευκους» ευστόχησαν οι Σάμαρης, Κολοβός, Γκαζαριάν, Μπουχαλάκης και Παπάζογλου, ενώ οι Ντοσεβί και Παπαδόπουλος νικήθηκαν από τον Χαρτ.

Ο Ρομπέρτο απέκρουσε τα πέναλτι των Μίλνερ και Σινκλέρ, ενώ ο Ρίτσαρντς έστειλε τη μπάλα άουτ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κλισί (46΄ Ρίτσαρντς), Κολάροφ, Μπογιάτα, Ρεκίκ, Φερνάντο (46΄ Γκαρσία), Νάβας (46΄ Ζουκουλίνι), Τουρέ (46΄ Σίλβα), Νασρί (46΄ Μίλνερ), Γιόβετιτς (75΄ Σινκλέρ), Τζέκο (46΄ Γκουιντέτι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (68΄ Σαλίνο), Μανωλάς (63΄ Μανωλάς), Σιόβας (13΄ Παπαδόπουλος), Μαζουακού, Σάμαρης, Μανιάτης (68΄ Κολοβός), Κασάμι (63΄ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (63΄ Γκαζαριάν), Σαβιόλα (46΄ Ντοσεβί), Διαμαντάκος (68΄ Θ.Παπάζογλου)