Η πρόταση και η ΡΗΡ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Όταν κάνεις δημοσιογραφικά μια πρόταση δεν την κάνεις γιατί περιμένεις ανταλλάγματα, ούτε καν όταν αυτά είναι απλά συγχαρητήρια, που, πάντως και ευπρόσδεκτα είναι και  πολλές ευχαριστίες προς τους αποστέλλοντες αναπέμπουμε!

Έτσι, τουλάχιστον, κρίνουμε εμείς.

Προτείνεις αυτό που νομίζεις σωστό, οφέλιμο για τη χώρα σου για τον ελληνισμό, στο αδιαίρετο σύνολό του.

Οι έχοντες την λαϊκή εξουσιοδότηση και την νομιμοποίηση λήψεως αποφάσεων ενεργούν ή απορρίπτουν.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζεις ότι προβληματίζονται, ότι σκέπτονται και πως αποφασίζουν με γνώμονα το γενικό συμφέρον.

Αυτό το τελευταίο το γράφουμε σε απάντηση του σχολίου του διαχειριστή του μπλοκ «ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» κ. Γιώργου Δήμα, πως στο παρελθόν πρότειναν …εμπορικές δράσεις στην γενέτειρα, αλλά …φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Δυστυχώς, αυτό συνέβαινε συχνά.

Στην παρούσα, όμως, φάση, με την Ελλάδα στο οικονομικό σημείο που βρίσκεται, πιστεύουμε ότι ΚΑΘΕ πρόταση πρέπει να εξετάζεται με σοβαρότητα και προσοχή. Τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται αβασάνιστα. Απλά, γιατί η χώρα, στο κυνήγι της Ανάπτυξης, δεν έχει αυτή την πολυτέλεια…

Το θέμα είναι η κάθε πρόταση να ερευνάται από ειδικούς. Όπου στην προκειμένη περίπτωση «ειδικός» δεν είναι αποκλειστικά ο αφοσιωμένος εμπορικός γραφειοκράτης, αλλά και ο γνωρίζων σε βάθος πρόσωπα και πράγματα στον ευρύτερο χώρο των Αποδήμων Ελλήνων. Ο έχων ιδίαν αντίληψη του «δύσκολου» ομογενειακού τοπίου. Η οργανωμένη ομογένεια έχει να επιδείξει πολλά τέτοια πρόσωπα και στον εμπορικό τομέα.

Είμαστε βέβαιοι ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα πράξει τα δέοντα.

Εμείς απλώς θα σπεύσουμε να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη. Ότι στο δρόμο θα παρουσιαστούν δυσκολίες που θα πρέπει να υπερπηδηθούν με φαντασία και έμπνευση. Ότι  χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί δεν θα λείψουν εκείνοι οι οποίοι θα σπεύσουν να επωφεληθούν οικονομικά της όλης υπόθεσης. Αυτοί που έχουν μάθει να παίρνουν και ποτέ και τίποτα να δίνουν… Αυτοί πρέπει να απομονωθούν.

Υπάρχουν νομοθεσίες, υπάρχουν συμφωνίες, υπάρχουν συμφέροντα. Όλα πρέπει να ζυγιστούν όχι για να αποθαρρυνθούν, αλλά για να ενισχυθούν στην προσπάθειά τους όσοι ασχοληθούν προερευνητικά με την υπόθεση.

Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις. Κάποιοι θα πουν: «μας ζητούν τεράστιες ποσότητες οι μεγάλες αγορές και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε». Κάποιοι άλλοι, από το άλλο μέρος, θα υποστηρίξουν πως η ελληνική γραφειοκρατία είναι το «μέγα εμπόδιο» για την προώθηση αυτού που έκαναν με επιτυχία ακόμη και οι αρχαίοι Έλληνες, έχοντας, μάλιστα και επιτούτοις θεότητα: Εμπόριο!

Και το πρώτο και το δεύτερο όπως και κάθε  άλλο «επιχείρημα» μπορούν να αντιμετωπισθούν με επιτυχία, αν προς σ’ αυτήν είμαστε όλοι σταθερά προσανατολισμένοι. Αν επικρατήσει πνεύμα δημιουργίας και όχι διάθεση αποτυχίας.

Εάν, τέλος, θέλουμε να διδαχθούμε  από τα λάθη του παρελθόντος και όχι ατέρμονα να τα επαναλαμβάνουμε.

 

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε