Έχει και η Ομογένεια τις δικές της τραγικές ιστορίες: «Θα σ’ αγαπώ μέχρι θανάτου»

Ήθελε να του κόψει το λαιμό... Το σημάδι από την πρώτη μαχαιριά που δέχθηκε ο Χρήστος Σωτηρίου από τον Άρη Δημητράκη.

Ήθελε να του κόψει το λαιμό… Το σημάδι από την πρώτη μαχαιριά που δέχθηκε ο Χρήστος Σωτηρίου από τον Άρη Δημητράκη.

«Θα σ’ αγαπώ μέχρι θανάτου» ήταν μία από τις αγαπημένες φράσεις της Βίκυς Σωτηρίου. Την χρησιμοποιούσε πολύ συχνά στις ευχετήριες κάρτες που έδινε στον τότε σύζυγό της Χρήστο. Τον ίδιο τίτλο φέρει και το νέο βιβλίο της Megan Norris που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες και στο οποίο η συγγραφέας μέσα από την μαρτυρία του Χρήστου Σωτηρίου, του τότε συζύγου και θύματος της Βίκυς και του εραστή της Άρη Δημητράκη, αναφέρεται στην θλιβερή αυτή ιστορία, η οποία πριν από τέσσερα περίπου χρόνια συγκλόνισε όχι μόνο την ελληνική παροικία της Μελβούρνης αλλά γενικότερα την αυστραλιανή κοινωνία.

Την Κυριακή το βράδυ το κανάλι 7 και λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου αυτήν την εβδομάδα, στο ειδησεογραφικό του πρόγραμμα Sunday Night φιλοξένησε τον Χρήστο Σωτηρίου που για πρώτη φορά μετά την καταδίκη της πρώην γυναίκας του μίλησε δημόσια.

«Την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που την είδα» είπε ο Χρήστος Σωτηρίου καθώς θυμήθηκε εκείνες τις όμορφες στιγμές της πρώτης του γνωριμίας με την γυναίκα που αργότερα έγινε η σύζυγός του, αλλά και όπλισε το χέρι του εραστή της για να σκοτώσει τον άντρα της.
Και σ’ αυτό κυριολεκτούμε, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος ο Σωτηρίου το μαχαίρι που η Βίκυ έδωσε στον εραστή της για να σκοτώσει τον πατέρα των τριών της παιδιών, το είχε αγοράσει το θύμα ως δώρο στην γυναίκα του, μερικές μόλις εβδομάδες πριν.

«Του ήταν αδύνατο να πιστέψει ότι η Βίκυ και ο εραστής της είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν. Το έμαθε μόλις συνήλθε από το κώμα στο νοσοκομείο και άρχισε να φωνάζει… ‘θα ήταν καλύτερα να είχα πεθάνει’» ανέφερε ο αδερφός του Γιάννης στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Ο Σωτηρίου όντως δεν θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι η γυναίκα που αγαπούσε τόσο πολύ και που έδειχνε ότι τον αγαπούσε με το ίδιο πάθος θα σχεδίαζε να τον σκοτώσει. Ακόμα και την μέρα των γενεθλίων του, μέρα που η γυναίκα του και ο εραστής της όρισαν ως την… «κατάλληλη» για να βγάλουν τον Σωτηρίου από τη μέση, η ευχετήρια κάρτα που έδωσε στον άνδρα της έφερε το εξής μήνυμα: «Πολυαγαπημένε μου σύζυγε Κρις, σου εύχομαι ό,τι ποθείς να γίνει πραγματικότητα. Σ’ ευχαριστώ που μ’ αγαπάς τόσο πολύ» και η Βίκυ Σωτηρίου υπέγραφε την κάρτα με την εξής φράση: «Η γυναίκα σου που σε λατρεύει, Βίκυ».

Εκείνο το βράδυ της 2 Ιανουαρίου του 2010, και ενώ ο Χρήστος Σωτηρίου γιόρταζε με την Βίκυ στην αγκαλιά του και στην καρδιά του, και τους αγαπημένους του φίλους στο πλάι του, σε κεντρικό εστιατόριο της Μελβούρνης, η γυναίκα του με την πρόφαση ότι θα πήγαινε στην τουαλέτα, ‘εξαφανίστηκε’ μέσα στη νύχτα για ένα περίπου μισάωρο. Στόχος της ήταν να δείξει στον εραστή της που είχε παρκάρει το αυτοκίνητο. Το σχέδιό τους ήταν ο Δημητράκης να επιτεθεί στον Σωτηρίου λίγο πριν το υποψήφιο θύμα φτάσει στο αυτοκίνητό τους.

Και έτσι έγινε. «Σηκώνοντας το κεφάλι μου με άρπαξε από το σακάκι και με το μαχαίρι μου έκοψε το λαιμό» είπε χθες βράδυ ο Χρήστος Σωτηρίου δείχνοντας το σημάδι από την πρώτη μαχαιριά που δέχθηκε από τον Δημητράκη.

«Δεν ένοιωσα πόνο. Είδα το αίμα να τρέχει στο στήθος μου, ένα ζεστό υγρό να τρέχει πάνω στο κορμί μου» είπε περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές.
Στην συνέχεια ο Σωτηρίου δέχθηκε και πολλές άλλες μαχαιριές από τον εραστή της γυναίκας του τόσο στην κοιλιακή χώρα όσο και στο στήθος του. Λίγο πριν πέσει αναίσθητος στο δρόμο, απέδειξε για μία ακόμα φορά την αγάπη του στη Βίκυ… «Τρέξε, φύγε, προφυλάξου και να προσέχεις τα παιδιά», ήταν τα τελευταία του λόγια πριν πέσει αναίσθητος στο πεζοδρόμιο.

Ο Χρήστος Σωτηρίου ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του. Δύο γιατροί που είχαν παρκάρει το αυτοκίνητό τους κοντά σ’ αυτό των Σωτηρίου ακούγοντας τις φωνές του έτρεξαν στο σημείο που κείτονταν, μαχαιρωμένος και αιμόφυρτος. Χάρη στην έγκαιρη επέμβασή τους ο Χρήστος Σωτηρίου έζησε.

Στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ του καναλιού 7, συμπεριλαμβάνονταν και βιντεοσκοπημένες σκηνές από την ομολογία της Βίκυς Σωτηρίου στο αστυνομικό τμήμα του Richmond όπου η ίδια πήγε και ομολόγησε ότι είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του άνδρα της με τον εραστή της. Δεν ξεκαθάριζε εντούτοις  αν ο εραστής ήταν αυτός που επιτέθηκε στον άντρα της ή κάποιος άλλος. Στην συνέχεια προσπαθώντας να καλυφθεί ανέφερε ότι ο εραστής της την εκβίαζε και ότι αυτή φοβόταν ότι μπορεί να κάνει κάτι κακό στα παιδιά της γι’ αυτό και δέχθηκε να ακολουθήσει το σχέδιο δολοφονίας του Σωτηρίου.

Όταν ο αστυνομικός την ρώτησε γιατί ήθελε να σκοτώσει τον άντρα της αυτή απάντησε χαρακτηριστικά… «Γιατί ήμουν… το ξέρω ήταν βλακώδες, εντελώς ηλίθιο, το ξέρω».

Ο Σωτηρίου έχει τη δική του θεωρία για τους λόγους που οδήγησαν την πρώην γυναίκα του να καταστρώσει το διαβολικό σχέδιο εξόντωσής του.
«Ως πρώην σύζυγος θα άξιζα περίπου 3 εκατ., ως νεκρός σύζυγος τουλάχιστον 7» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τα τραύματα που ο Δημητράκης άφησε στο κορμί του Χρήστου Σωτηρίου επουλώθηκαν, οι πληγές στην καρδιά αυτού του ανθρώπου, που αγάπησε με τόση αφοσίωση και πάθος μία γυναίκα ίσως να μην επουλωθούν ποτέ.  Υπάρχει όμως ένα ακόμα σημαντικότερο αγκάθι στη ζωή του 48χρονου σήμερα άνδρα. Είναι το γεγονός ότι η μεγάλη του κόρη, έφηβη σήμερα δεν θέλει να έχει καμία επαφή με τον πατέρα της και τα δύο αδέρφια της που μεγαλώνουν κοντά σ’ αυτόν.

Όπως είπε ο ίδιος, η Βίκυ λίγο πριν ομολογήσει το αποτρόπαιο σχέδιό της στην αστυνομία, μίλησε στην τότε 12χρονη κόρη της και την έπεισε ότι ο ίδιος ο Σωτηρίου σχεδίασε την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του με μοναδικό του σκοπό να την βάλει φυλακή. Η έφηβη κόρη του ζευγαριού από εκείνη τη μέρα έως τώρα αρνείται να δει τον πατέρα της ενώ η μητέρα της εκτίει 9χρονη ποινή φυλάκισης σε φυλακές της Μελβούρνης.

ΠΗΓΗ:Neoskosmos.com