Αμερικανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα κορυφαίος τουριστικός προορισμός

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση που τη μαστίζει τα τελευταία έξι χρόνια, γίνεται και πάλι κορυφαίος προορισμός διακοπών, με τον αριθμό των τουριστών να αυξάνεται σημαντικά» αναφέρεται σε δημοσίευμα των αμερικανικών εφημερίδων «Νιου Γιορκ Τάιμς» και «Μπόστον Γκλόουμπ», το οποίο συνοδεύεται από σχετικό βιντεορεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ρόιτερς».

Μεταξύ άλλων, προβάλλονται δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος κάνει λόγο για «ρεκόρ αριθμού επισκεπτών στην Ελλάδα το 2014, αυξημένο κατά ένα εκατομμύριο σε σχέση με πέρυσι».

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται, επίσης, απόψεις δύο τουριστών, οι οποίοι μιλούν για «αξιοπρεπή και σε καλές τιμές ξενοδοχεία» και για «εξαιρετικά εστιατόρια», ενώ αναφερόμενοι στην οικονομική κρίση, διατυπώνουν την άποψη ότι «η κρίση δεν έχει να κάνει με τον λαό».

ΕΞΩ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

“Έξω πάμε καλά” στον τουρισμό, ωστόσο όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό όμως, η μείωση σε ορισμένους προορισμούς ξεπερνάει και το 50%. Αυτό αποκάλυψε στο Mega η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για “μεγάλο πρόβλημα”.

“Ανάλογα με τον προορισμό υπάρχουν μειώσεις έως και 50%. Μπορεί και παραπάνω” δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα που γίνεται προσπάθεια να λυθεί μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού από τα υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά το λουκέτο του μεγάλου ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η αγορά λειτούργησε πολύ θετικά, καθώς οι ρώσοι τουρίστες κλείνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με άλλα πρακτορεία. “Φαίνεται πως δεν έχουμε ακυρώσεις” τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Πρόσθεσε ότι οι ρώσοι παράγοντες σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον γγ. του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά δεσμεύτηκαν να καλύψουν τις ζημιές στους ξενοδόχους που φιλοξένησαν τους ρώσους τουρίστες και στους αερομεταφορείς που τους μετέφεραν πίσω στη Ρωσία.

“Ο ελληνικός ιδιωτικός
τομέας του τουρισμού έδειξε άψογη συμπεριφορά… Ήταν σημαντικό να δείξουμε ότι σε μια τέτοια έκτακτη περίπτωση η Ελλάδα αντιδρά θετικά” επισήμανε η υπουργός.

Πηγή: skai.gr