Συναγερμός στην Βρετανία! Μαχητικά συνόδευσαν στο έδαφος ένα Airbus A330 – Εντοπίσθηκε ύποπτο αντικείμενο

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αφού λίγο πριν τις 4 ώρα Ελλάδος, πτήση της Qatar Airways συνοδεύθηκε από μαχητικά αεροσκάφη στο έδαφος μετά τον εντοπισμό ύποπτπου αντικειμένου από τον πιλότο.
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια το ίδιο και οι επιβάτες.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ Τwitter / @SteCampbell_
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ Τwitter / @SteCampbell_

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

“Η Qatar Airways επιβεβαιώνει ότι η πτήση QR23 από την Ντόχα στο Μάντσεστερ προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 269 επιβάτες και 13 μέλη πληρώματος. Το πλήρωμα ενημερώθηκε εν πτήση για ένα αντικείμενο και αμέσως ειδοποιησε τις αρχές. Αυτή την στιγμή το πλήρωμα παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στις αρχές για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες. Η ασφάλεια των επιβατών μας είναι η προτεραιότητά μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο αφού τώρα η υπόθεση είναι στα χέρια της αστυνομίας.”

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Μάντσεστερ:

«Επιβατικό αεροσκάφος συνοδεύτηκε στο αεροδρόμιο από την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, μετά την επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου ότι στο αεροπλάνο υπάρχει μια ύποπτη συσκευή.

Και συνέχισε: Δεν γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση αλλά οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την υπόθεση σαν ένα έκτακτο περιστατικό.

Δείτε φωτογραφίες ντοκουμέντο από την στιγμή που το αεροπλάνο συνοδεύεται στο έδαφος αλλά και λίγα λεπτά μετά την προσγείωσή του στο Μάντσεστερ

Οι επιβάτες δεν γνώριζαν περι τίνος επρόκειτο αλλά ανέβαζαν φωτογραφίες στο twitter.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: @JoshHartley_
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: @JoshHartley_
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: @JoshHartley_
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: @JoshHartley_
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: @JoshHartley_
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: @JoshHartley_

Η Qatar Airways είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο! Εχει έναν στόλο από 133 αεροπλάνα μεταξύ των οποίων 14 Dreamliner και πηγαίνει σε 130 προορισμούς.

Ιδρύθηκε το 1993, είναι κρατική έχει έδρα την Ντόχα.