Δωδεκάνησα: Η σπείρα που βούτηξε από τράπεζες 215.000€!

Για υπεξαίρεση σημαντικών ποσών από μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών (ΑΤΜ) κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού τους κατηγορούνται o ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι εταιρείας security, που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στην προσεχή του συνεδρίαση.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, ο πρώτος κατηγορούμενος ηλικίας 46 ετών, ο δεύτερος 44 ετών και ο τρίτος 31 ετών, «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ιδιοποιήθηκαν παρανόμως το ποσό των 73.000 ευρώ».

Ειδικότερα, στην Κω και σε μη επακριβώς διαπιστωθέντα κατά την ανάκριση χρόνο, πάντως κατά το έτος 2009, ο πρώτος φέρεται, να ιδιοποιήθηκε με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, τα φυλασσόμενα στις εγκαταστάσεις του χρηματικά αποθεματικά.

Ο δεύτερος φέρεται, ενώ ήταν υπάλληλος στην ατομική επιχείρηση security, έχοντας ως καθήκοντα την παραλαβή και μεταφορά των κασετών από τα ΑΤΜ τραπεζών πελατών προς φύλαξη στις ειδικώς διαμορφωμένες εγκαταστάσεις με χρηματοκιβώτια (vaults) της επιχείρησης, στις οποίες είχε μόνον αυτός μαζί με τον αδελφό του και πρώτο κατηγορούμενο, εξουσιοδοτημένη πρόσβαση με κωδικό αριθμό, να ιδιοποιήθηκε μέρος των φυλασσόμενων χρημάτων.

ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr
ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr

Ο τρίτος, εργαζόμενος ως οδηγός χρηματαποστολών και έχοντας ως περαιτέρω καθήκοντα τη μεταφορά κασετών από τα ΑΤΜ τραπεζών πελατών κατηγορείται ότι συνέδραμε τους δύο πρώτους. Φέρονται ότι υπεξαίρεσαν το συνολικό ποσό των 40.350 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, των 94.850 ευρώ από την Eurobank, των 80.150 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και συνολικώς το ποσό των 215.870 ευρώ.

Πηγή: dimokratiki.gr