Τσίπρας: Όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του (φωτό)

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης, σε μια υπερβατική κίνηση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το amen.gr, σχολιάζοντας την επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Άθω ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας.

Στην σύντομη ομιλία του στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητας, μετά την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν ο Πρωτεπιστάτης Συμεών Διονυσιάτης, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και οι αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε την σημασία στήριξης του Αγίου Όρους από την Πολιτεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι υπάρχουν κοινές αντιλήψεις αλλά και πολλά στοιχεία της αγιορείτικης ζωής από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν.

Oι αγιορείτες πατέρες ευχαρίστησαν τον κ. Τσίπρα για την στήριξη που τους προσέφερε στα αιτήματά της Ιεράς Κοινότητας για την φορολογική αντιμετώπισή της Μοναστικής Πολιτείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί». Αφού ο Πρωτεπιστάτης π. Συμεών Διονυσιάτης του μίλησε για την ιστορία του ναού, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στον ιερό όπου βρίσκεται και η εικόνα.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και οι Αστυνομικές, Λιμενικές και Τελωνιακές Αρχές υποδέχθηκαν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως στην προκυμαία της Δάφνης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΗΓΗ: newpost.gr