Γάζα: Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω η Χαμάς

Την ώρα που από τις σημερινές επιδρομές των ισραηλινών Δυνάμεων Ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας έχασαν τη ζωή τους πέντε Παλαιστίνιοι, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς διαμηνύει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, τα μέλη της οργάνωσης δεν πρόκειται να κάνουν καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ, παρά τις προσπάθειες της Αιγύπτου για διαμεσολάβηση και νέα εκεχειρία για απόπειρες ειρήνευσης στην περιοχή.

«Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε μία νέα εκεχειρία χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας. Δε θα κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να επιτύχουμε το στόχο μας. Αυτό θέλει ο λαός μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Φάουζι Μπαρχούμ.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε πάνω από 30 θέσεις της Χαμάς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή τοποθεσία τους, ενώ οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης εκτόξευσαν έξι ρουκέτες σε πόλεις του νοτίου Ισραήλ, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Στο μεταξύ, ο τραγικός απολογισμός από την μηνιαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού αγγίζει τος 1.922 νεκρούς Παλαιστινίους, εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιά και τους 67 Ισραηλινούς.
Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος καλεί Ισραήλ και Παλαιστίνη να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να προστατεύσουν τη ζωή των αμάχων, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για παράταση της εκεχειρίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μάλιστα, Τζον Έρνεστ, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην περιοχή και καταδίκασε την εκτόξευση νέων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.