Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια εν όψει της εξόδου του Δεκαπενταυγούστου

Πειραιάς
Aυξημένη αναμένεται να είναι το επόμενο διήμερο η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου. Η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες αγγίζουν το 80% με 100%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα δρομολόγια για την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό.
Το Λιμενικό είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.
Επίσης, το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν και δεν έχουν βγάλει εισιτήριο, πριν κατέβουν στο λιμάνι, για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων που είναι πλέον ηλεκτρονικά.
Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 20 δρομολόγια, 10 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.
Την Τρίτη από το λιμάνι του Πειραιά σε 20 δρομολόγια αναχώρησαν 18.345 επιβάτες έναντι 21.717 το 2013, από τη Ραφήνα σε 10 δρομολόγια 5.132 επιβάτες έναντι 6.253 το 2013 και από το Λαύριο σε 5 δρομολόγια, 942 επιβάτες έναντι 1.674 το προηγούμενο έτος.
Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ