Επιστρέφει στη ΝΔ ο Καρατζαφέρης;

Παράθυρο επιστροφής του στη ΝΔ άφησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε “Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία”.

Αφορμή η πρόσκληση που απήθυνε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον κ. Καρατζαφέρη να επιστρέψει στη ΝΔ. Ανάλογη πρόσκληση είχε απευθύνει στον κ. Καρατζαφέρη και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Και δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι και οι δυο προσκλήσεις απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ από δυο πρώην στελέχη του.

Το άνοιγμα Βορίδη έγινε στην πρωινή εκπομπή του Mega. Τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της κεντροδεξιάς λέγοντας:

«Σε αυτή την κατεύθυνση όπου ανοίγει μια ευρύτατη συζήτηση για τον τρόπο που θα πορευτεί ο τόπος από εδώ και πέρα, είναι προφανές ότι αναιρούνται όλα αυτά που έχουν χωρίσει ανθρώπους που κανονικά ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο. Αυτή η διάκριση μνημόνιο – αντιμνημόνιο που στοίχειωσε τον δημόσιό μας λόγο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ξεθωριάζει, ατονεί. Όσο περνάει ο καιρός χάνεται. Και ξαναβρίσκει κανένας τα σημεία της σύγκλισής του».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ότι «σε μια πραγματική βάση όπου ανοίγει αυτή η συζήτηση και ξαναβρίσκουμε τα ιδεολογικά μας μετερίζια τα κανονικά, νομίζω ότι εδώ υπάρχει το περιθώριο, άνθρωποι που διαφωνήσανε να ξανασυνταχθούν και να συναντηθούν».

Ειδικότερα αναφερόμενος στον Γιώργο Καρατζαφέρη είπε: «Σε επίπεδο προσώπων και εννοώ πολιτικά είναι προφανές ότι οι επιλογές θα γίνουν από τον πρόεδρο του κόμματος γιατί αυτός είναι που θα χειριστεί τα επιμέρους πολιτικά ζητήματα. Και επειδή μου θέσατε και προσωπικά ερωτήματα εγώ διατηρώ μια προσωπική σχέση με τον κ. Καρατζαφέρη με την έννοια ότι έχει βαφτίσει τον γιο μου. Υπάρχουν στιγμές που η πολιτική δυσκολεύει τις σχέσεις».

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις του κ. Καρατζαφέρη με τον κ. Σαμαρά ήταν πάντα καλές και η ηγεσία της ΝΔ έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις για άνοιγμα του κόμματος στον χώρο της κεντροδεξιάς.

ΠΗΓΗ:newsit.gr