Λαβράκια έβγαλε το ΣΔΟΕ: Ανεπάγγελτος με 1,3 εκατ. ευρώ -Γιατροί και δικηγόροι στην τσιμπίδα

Στη «δαγκάνα» του ΣΔΟΕ έπεσαν μεγαλοεπιχειρηματίες, γιατροί και δικηγόροι στους ελέγχους που έγιναν τον Ιούλιο. Περιπτώσεις δεκάδων εκατομμυρίων, με πλαστά τιμολόγια σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες που δεν έκοβαν απόδειξη αλλά και υποθέσεις φορολογουμένων που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αύξηση της περιουσίας τους εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα, στους ελέγχους για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης και της διαφθοράς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ανεπάγγελτου στην Καλαμπάκα, ο οποίος δεν δικαιολογεί την αύξηση της περιουσίας του κατά 1.346.501 ευρώ, αλλά και ενός αγρότη συνδικαλιστή, ο οποίος παρουσιάζει αδικαιολόγητη αύξηση της περιουσίας του κατά 714.642 ευρώ.

Στην Αττική μόνο εντοπίστηκαν  δέκα επιχειρήσεις που έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 3.109.600 ευρώ προκειμένου να αποφύγουν την απόδοση του ΦΠΑ και να μειώσουν ισόποσα τα κέρδη τους. Ενώ ένας γιατρός είχε… ξεχάσει να εκδώσει αποδείξεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, για το διάστημα 2005-2013.

Τα πορίσματα των ερευνών του ΣΔΟΕ διαβιβάζονται στις αρμόδιες ΔΟΥ και τα τελωνεία για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και τον καταλογισμό των φόρων, τελών και δασμών- κατά περίπτωση- ενώ όπου προβλέπεται συντάσσεται και μηνυτήρια αναφορά.