Νεκρός σε αεροπορικό ο Σοσιαλιστής υποψήφιος πρόεδρος τς Βραζιλίας

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις επόμενες προεδρικές εκλογές και αντίπαλος της Ντίλμα Ρούσεφ, Εντουάρντο Κάμπος, σκοτώθηκε σε συντριβή αεροσκάφους στη νοτιοανατολική Βραζιλία, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Μαζί με τον Κάμπος, στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά επτά άνθρωποι —πέντε επιβάτες και δύο πιλότοι— που είναι όλοι τους νεκροί, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας.

Το αεροσκάφος, ένα ιδιωτικό τζετ Cessna 560XL, έπεσε σε κατοικημένη περιοχή, κοντά σε ένα σχολείο στο λιμάνι της πόλης Σάντος, στο Σάο Πάολο, και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε γειτονικά κτίρια.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους και η κατεστραμμένη στέγη ενός σπιτιού ενώ φλόγες και καπνοί ξεπηδούν από πολλά σημεία.

Ο 49χρονος Κάμπος, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Περναμπούκο και πατέρας πέντε παιδιών, συγκέντρωνε ποσοστό 10% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές, η επικρατέστερη νικήτρια των οποίων θεωρείται η πρώην σύμμαχός του και απερχόμενη πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ.  Οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν τρίτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, πίσω από τη Ρουσέφ και τον Σοσιαλδημοκράτη Έσιο Νέβες.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας ακύρωσε όλες τις προεκλογικές υποχρεώσεις της ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, ενώ το Εργατικό Κόμμα της Ρουσέφ ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει καμία εκδήλωση για τις επόμενες τρεις ημέρες.