Ο Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος για την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στο Ιράκ

Ακολουθεί δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στο Ιράκ:

«Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η ραγδαία προέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Εκφράζουμε και πάλι τον αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» εναντίων των Χριστιανών, των Κούρδων, των Σιιτών και των άλλων θρησκευτικών και εθνικών ομάδων του Ιράκ. Η κλιμακούμενη αυτή βίαιη και ακραία δράση που στοχεύει στην υπονόμευση της σταθερότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των κοινοτήτων στο Ιράκ είναι προφανώς αδιέξοδη και προκαλεί μια νέα τραγωδία.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες των εταίρων μας που στοχεύουν στην ανακοπή της ραγδαίας προέλασης των τζιχαντιστών και εκφράζουμε, βεβαίως, την αμέριστη στήριξή μας στην ιρακινή Κυβέρνηση, στο φίλο ιρακινό λαό και στις θρησκευτικές και εθνοτικές κοινότητες της χώρας που υφίστανται τις συνέπειες της εξτρεμιστικής αυτής δράσης».

Να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συμμετάσχει την Παρασκευή, 15 Αυγούστου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου βρίσκονται τα θέματα της Νότιας Γειτονίας, με έμφαση στις εξελίξεις στο Ιράκ, στη Γάζα και στη Λιβύη, καθώς και η κατάσταση στην Ουκρανία.