Πιλότος “έχασε” το προσθετικό του χέρι κατά τη διάρκεια πτήσης!

Ο απόλυτος πανικός επικράτησε σε πτήση όταν ο πιλότος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους επειδή …αποκολλήθηκε το τεχνητό του χέρι κι έπρεπε να πιλοτάρει μόνο με ένα.

Η απόσπαση του τεχνητού χεριού, συνέβη σε μια πτήση της Flybe από το Μπέρμιγχαμ, την ώρα που το Dash 8 με τους 47 επιβάτες πλησίαζε το αεροδρόμιο του Belfast σε θυελλώδεις συνθήκες.

Η ομάδα Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (AAIB) στην έκθεσή της αναφέρει ότι καθώς ο πιλότος έκανε έναν ελιγμό προκειμένου να θέσει το αεροσκάφος σε θέση προσγείωσης το  “προσθετικό άκρο του αποκολλήθηκε από το σφιγκτήρα με αποτέλεσμα να χάσει  τον έλεγχο του αεροσκάφους”.

Αμέσως ο πιλότος στην προσπάθειά του να επαναφέρει το αεροσκάφος άρπαξε τον μοχλό με το άλλο του χέρι.  Κατάφερε τελικά να ανακτήσει τον έλεγχο και να προσγειώσει το αεροπλάνο με μια μικρή αναπήδηση χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Το επεισόδιο συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά έγινε γνωστό πρόσφατα.

Ο πιλότος και διευθυντής επιχειρήσεων της Flybe, Ian Baston, δήλωσε: «Ο πιλότος που αναφέρεται στην παρούσα έκθεση είναι ένας από τους πιο έμπειρους και αξιόπιστους πιλότους της Flybe. Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε  η ασφάλεια των επιβατών ή του πληρώματος σε κίνδυνο”.

Πηγή: The Independent