Οι τουρίστες από την Αυστρία «ψηφίζουν» φανατικά Ελλάδα

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Αυστριακών είναι και φέτος η Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard, ο εκπρόσωπος του διεθνούς ομίλου TUI, Γιόζεφ Πέτερλαιτνερ αναφέρει πως η χώρα μας είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός, ενώ ακολουθούν η Τουρκία και η Ισπανία.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, «μπορεί να υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις στις πτήσεις από τη Βιέννη για την Αθήνα, ωστόσο είναι δύσκολο να βρει κάποιος κατάλυμα στην Ελλάδα, καθώς και επισκέπτες άλλων χωρών θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους κάτω από τον ελληνικό ήλιο».

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, σε άλλες δηλώσεις του, ο κ. Πέτερλαιτνερ είχε επισημάνει πως «η Ελλάδα καταγράφει εφέτος διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις, εδραιώνοντας για δεύτερη στη σειρά χρονιά και πάλι τη θέση της ως ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών».

Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Φερκερμπιουρό», η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιο προσφιλών προορισμών των Αυστριακών για διακοπές το καλοκαίρι του 2014, σε ποσοστό 15%, ακολουθούμενη από την Τουρκία σε ποσοστό 12,7%, την Ισπανία (12,1%), την Ιταλία (7,9%), τις ΗΠΑ (5,9%) και την Κροατία σε ποσοστό 3,4%.

ΠΗΓΗ: newpost.gr